FudbalSrbija

Rastavac: Pred nama je jedan drugačiji izazov u odnosu na dosadašnje utakmice

Sedam bodova u prva tri kola uz nivo prikazane igre je sasvim zadovoljavajući učinak za Vojvodinu koja će u četvrtom kolu MozzartBet Super lige odigrati svoj prvi meč van Karađorđa jer sledi putovanje u Kragujevac.

– Pred nama je jedan drugačiji izazov u odnosu na dosadašnje utakmice iz više razloga. Prvi i osnovni je što igramo u gostima, drugi da nećemo igrati u večernjem terminu, već od 17.30, tako da se pripremamo da odgovorimo na najbolji mogući način. Naša ideja je da se predstavimo kragujevačkoj publici i fudbalskoj javnosti kao što smo i do sada na utakmicama u Novom Sadu, a to je sa najvišim ambicijama, u najboljem sastavu i sa željom da se vratimo sa tri boda.

Pred ovo gostovanje Rastavac je pokušao da skrene misli svojima igračima sa meča protiv Spartaka.

– Sa tom utakmicom završili smo odmah posle meča. Igračima sam odmah posle utakmice rekao da im ništa ne zameram, jer smo uradili sve što smo se dogovorili i da je jedina greška koju možemo da napravimo jeste da se i dalje bavimo tim mečom. Odmah smo se okrenuli gostovanju Radničkom i mislimo samo na sledeći meč.

Radnički je takođe neporažen u prva tri kola.

– Radnički je prototip ekipe koja voli da igra čvrst fudbal i on je prilagođen i uslovima na njihovom terenu. Najveća opasnost dolazi sa bočnih pozicija preko Mirića i Tomića, koji kroz saradnju sa saigračima ili individualnim kvalitetom prave tu razliku. I u centralnom delu je Ubiparip, koji i najčešće završava akcije. Naša ideja je da ih odvojimo od tih sposobnosti koje imaju i da im smanjimo mogućnost da nas ugroze preko najopasnijih igrača, a i da ih ujedno našom igrom nateramo da se mnogo više brane.

Pred ovaj meč među novosadske crveno-bele vratio se Filip Malbašić.

– Malbašić je počeo pripremni period sa prethodnim timom četvrtog jula, odigrao je dve kontrolne utakmice po 45 minuta, tako da on ima neku podlogu, iako nije potpuno spreman, pa možemo da ga koristimo u nekom određenom vremenu. Mislim da će i on biti deo tima već u Kragujevcu.

Pitanje za Rastavca je bilo zbog čega bočni ofanzivci na početku sezone retko napadaju u situacijama jedan na jedan.

– Mi imamo ideju da mi naše najopasnije driblere dovedemo u situacije jedan na jedan gde oni mogu da se iskažu. Kada dođemo do tih situacija, onda je na igračima da donesu odluku da li će se upustiti u dribling, ili će odigrati siguran pas. Mi smo i dalje u procesu nameštanja ekipe, pronalaženja i merenja svojih sposobnosti, a deo svega toga sigurno je vezan za samopouzdanje koje nam nedostaje. Verujem da ćemo se popravljati u svim segmentima igre, pa i u tom. Igra jedan na jedan nikako nije zabranjena, naprotiv, ali vremenom ćemo i tu biti opasniji.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet