FudbalSrbija

Rastavac: Radujemo se što će publika u Novom Pazaru imati priliku da uživa u utakmici

Tri poraza u poslednje četiri utakmice u domaćem prvenstvu nameću određeni pritisak fudbalerima Vojvodine pred teško gostovanje u Novom Pazaru.

– Idemo u Novi Pazar sa idejom da povratimo rezultatski uspeh u odnosu na prethodni neuspeh. Novi Pazar je u dobrom momentu, imaju jasnu i direktnu igru i potrebno je dosta znanja i energije i hrabrosti da im se suprotstavimo na pravi način. Imamo neke probleme koji nam iskaču tokom ove sezone, a ono što radi za nas, to je vreme, jer mislim da ćemo iz nedelje u nedelju biti sve bolji. I da ćemo imati više vremena za ove igrače koji treba da uhvate svoj pravi ritam. Novi Pazar zahteva mnogo duela i agresivnosti i treba postaviti pametnu kontra igru, i zato je na nama da im onemogućimo da iz tih dugih lopti dođu do opasne zone. S druge strane, moramo da ih nateramo da se češće brane sa većim brojem igrača, u tom slučaju ćemo oslabiti njihove ofanzivne karakteristike. U Novom Pazaru igrači koji izvode taj stil su oni koji baš odgovaraju toj ideji. Radujemo se što će publika u Novom Pazaru imati priliku da uživa u utakmici, jer je svima naša lepše da igramo red navijačima. I mi se na domaćim utakmicama trudimo da nateramo da dođe što više navijača, tako da i nas raduje da što više bude navijača na stadionu.

Kadrovskih problema nema ali će promena u sastavu biti.

– Biće sigurno određenih promena. Mi ulazimo u ritam utakmica u kratkom periodu, i mnogo toga će zavisiti i od fizičkog stanja naših igrača, ali i protivnika protiv koga igramo. Na raspolaganju imamo sve igrače, Jeličić se vraća posle odrađene suspenzije, tako da nemamo kadrovskih problema.

Prokomentarisao je Rastavac i period loše forme.

– Mislim da su to dva faktora – raspored i činjenica da u nekom trenutku ekipa mora da padne. Nije moguće tokom celog prvenstva igrati u najboljoj formi. Naš problem je što je ta forma došla na nivoe koji su ispod dozovoljenog i to moramo što pre da rešimo i da popravimo. Nekada igramo protiv rivala koji takođe ima svoje probleme, a mi smo svi u najboljoj formi, a nekada je to obrnuto, da naš protivnik ima sve igrače na raspolaganju i one najvažnije u formi, a da mi imamo problema sa povredama ili suspenzijom ili nekim padom zbog krize rezultata. Zbir svih tih oscilacija donosi različite rezultate i ja sam siguran da mi nismo lošija ekipa od TSC-a i da bi u nekom drugom trenutku rezultat bio drugačiji. Zato moramo da budemo strpljivi, vredniji i pametniji u svemu što radimo, da nađemo svoj put i da ga održavamo na onom nivou koji je potreban da pobeđujemo u nizu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet