EngleskaFudbalŠpanijaTransferiVESTI DANA

Real odustaje od Mbapea zbog Halanda?

Takvi glasovi dopiru iz Francuske.

Najveća sapunica u prethodnim godinama ima tri aktera, Real Madrid, Kilijan Mbape i Pariz Sen Žermen. Nabrajati sve preokrete, smene ljubavi i mržnje između tri strane zauzelo bi previše prostora, najkraće rečeno, u ovom slučaju videli smo sve. Ova sezona počela je sukobom rukovodstva Svetaca i Mbapea zbog koje je on udaljen iz tima. Vrlo brzo je vraćen, sve pred toga gurnuto pod tepih, ali činjenica ostaje da ugovor koji mu ističe na kraju ove sezone još uvek nije produžio.

Naravno, odmah su krenule spekulacije kako se Kraljevski klub umešao, što su oni u saopštenju oštro demantovali, rekavši u istom da kontakta nema. Zanimljivo je to što nam sada ugledni RMC sport iznosi tvrdnje kako unutar Reala postoji podela. Prema njihovim informacijama, Florentino Perez i dalje želi Mbapea, pod jednim uslovom – da on sam inicira sve, iskupi se za prethodno odbijanje tako što bi dobrano ,,zalegao“ za taj dolazak. Paralelno s tim, javila se jaka struja u Madridu koja želi da se na tu priču stavi tačka.

Zagovornici tog ishoda smatraju da bi resurse trebalo utrošiti na nekog drugog, konkretno, njihov favorit je Erling Haland. Sledećeg leta na scenu stupa klauzula po kojoj se Mančester Siti ne bi pitao oko odlaska u slučaju da zainteresovani klub stavi na sto određenu sumu, mada nema verodostojnog podatka o kojem se tačno iznosu radi.

Treba uzeti u obzir četiri stvari. Prva, sam Haland je u nekoliko navrata ostavio budućnost otvorenom, na pitanja o nekim rekordima na nivou Premijer lige odgovarao sa ,,ako budem tu“. U dresu Reala blista njegov veliki prijatelj, Džud Belingem. Zatim, treba uzeti u obzir da je pretprošlog leta Real bio Halandova želja, čekao je na njih, međutim, gurnut je u drugi plan zbog Mbapea. Pored svega ovoga, treba znati da je RMC sport izuzetno uzgledan i relevantan izvor, ali i blizak upravljačkoj strukturi Pariz Sen Žermena, često sa informacijama direktno od njih. Kad se sve stavi na vagu, gde vidimo Halanda narednog leta – u Madridu ili plavom delu Mančestera?

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet