KošarkaSrbija

Rebrača: Znamo da se medalja očekuje, podrazumeva, ali ne smatram da smo favoriti

Legendarni košarkaš trenutno je aktivan kao predsednik Vojvodine, odgovorna funkcija ostavlja mu prostora da prati nacionalni tim pa je svoje utiske pred Evropsko prvenstvo podelio za MozzartSport.

Znamo da se medalja očekuje, podrazumeva, ali ne smatram da smo favoriti. Ne bih se zaletao, već iz drugog reda probao da napravimo nešto…Grci, Slovenci, Francuzi, Španci imaju kvalitet, mi smo raštrkani od NBA, Evrolige, ABA, domaće lige… Jedni igrači igraju kvalifikacije, jedni prve prozore, teško je sve uklopiti.

Nije Rebrača jedini koji poziva na ozdravljenje srpske košarke, s tim da se on u Novom Sadu i angažovao u tom cilju.

Još živimo na lovorikama. Sada se ne podrazumeva zlato, nije to više tako, moramo da se probudimo, da radimo na svim nivoima, nemamo više tu bazu koju smo imali pre dve decenije. Baza je prepolovljena, manje se radi, a traže se vrhunski igrači. Posle Micića, Jokića, Bogdanovića, Teodosića… nema baš igrača na tom, vrhunskom, nivou. Manje sredine moraju da se promovišu, da se tamo ulaže jer u manjim sredinama nastaju igrači. Partizan, Zvezda uzimaju gotove proizvode od 18, 19, 20 godina. Iz Vojvodine su nastajali Bodiroga, Tarlać, Šilobad…U manjoj sredini može i mora da se formira igrač takvog kalibra.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet