FudbalItalija

Rimski klubovi traže nove trenere?

Italijanska štampa izveštava o kontaktima.

Početak sezone ujedinio je italijansku javnost u utisku da će se za Skudeto boriti četiri kluba – milanski rivali, Juventus i branilac titule, Napoli. Rimski klubovi nisu dobro počeli sezonu, a i u najavi istih bilo je trzavica između trenera i upravljačkih struktura, samim tim ne čude najave po italijanskim medijima da bi oba gradska rivala mogla da promene trenere.

Svakih nekoliko dana Žoze Murinjo biva upitan o svom statusu, i on iznova uverava da je veran Romi do kraja ove sezone, čak je i pre par dana rekao da ne može da produži ugovor sam sa sobom. Ako se zna da sa Tijagom Pintom nije u najboljim odnosima, kao i da je po završetku prošle sezone kritikovao kompletnu upravu zbog nedostatka podrške, ne iznenađuje da menadžment u najmanju ruku vaga šta im je činiti. Sada su se pojavile informacije da postoji ideja da ga u nekom trenutku na klupi Vučice zameni Antonio Konte. On je bez posla od rastanka sa Totenhemom, želja mu je da radi u Italiji, teško da u ovom trenutku ima realniju priču od ove, ali za to je prvo porebno da uprava Rome i Murinjo budu načisto oko dalje saradnje.

Deluje da je mnogo realnije da u ovom trenutku bez posla ostane Mauricio Sari. Ni Lacio nije dobro startovao, trener je celog leta imao pritužbe na prelazni rok, sada je maltene optužio upravu kluba da mu je dovela igrače koji su mu bili na dnu liste želja. Ratne sekire su iskopane, pa nas još manje čude informacije da je posao trenera Nebesko plavih neformalno ponuđen Igoru Tudoru. Hrvatski trener po odlasku iz Marseja čeka priliku, nema sumnje da bi ovo bila zanimljiva. Svakako, moraće da se isprate dešavanja u narednom periodu kod oba rivala…

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet