RukometŽenski

Risović: Ovo je utakmica za direktan prolaz i moramo se boriti za svaku loptu

Pretposlednji korak ka Evropskom prvenstvu napravljen je u Turskoj.

– Kao što smo i očekivali uoči puta u Kastamonu, bila je ovo teška utakmica. Na domaćem terenu u dobroj atmosferi Turska pruža dobre partije. U prvom poluvremenu nismo igrale na nivou na kome znamo, ali su se stvari popravljale kako je utakmica odmicala i što je najvažnije, ostvarile smo pobedu.

Bod protiv Islanda dovoljan je za plasman na šampionat Evrope ali to nije način na koji se razmišlja u našoj reprezentaciji.

– Mislim da će biti dosta drugačija utakmica, sigurno je da je ekipa Islanda veoma kvalitetna. Forsiraju skandinavski rukomet, imaju razvijen kontranapad i tranziciju. Utakmica će biti čvrsta, nikako ne smemo ponoviti tehničke greške koje smo napravili u prethodnom meču sa njima i moramo insistirati na dobroj odbrani, jer će ona biti ključna u meču. Ukoliko u tom segmentu budemo dobre možemo ostvariti dobar rezultat. Ovo je utakmica za direktan prolaz i moramo se boriti za svaku loptu. Švedska je u utakmici sa Islandom sinoć pobedila, ali svakako mi ne smemo da izgubimo u subotu. Jeste da nam je dovoljan bod, ali ako kalkulišete i ciljate na bod, uvek izgubite utakmicu, tako da se spremamo za pobedu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet