Fudbal

Ronaldo: Ova generacija je bolja od nas izvan terena

Legendarni Brazilac odao je priznanje aktuelnoj generaciji fudbalera za posvećenost.

Ova generacija je bolja od nas izvan terena. Jedu dobro i spavaju dosta. Kod nas je sve bilo suprotno, da ne pominjem broj žena koje smo imali. Mesi je izvanredan, tehnički moćan igrač. Gladan je golova, želi da ih postiže na svakoj utakmici. Samo razmišljam da smo imali isti mentalitet kao oni.. Da smo razmišljali kao Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo, dali bismo duplo više golova.

Rečeno ilustruje sledeća anegdota.

Već 1997. godine sam bio bitan igrač. Do tada sam već osvojio Zlatnu loptu, i posle jednog treninga tokom Kopa Amerike, Romario mi je odjednom rekao:’Spremi se, izlazimo večeras, ne brini’. Pripremio je merdevine kako bismo se popeli preko hotelskog zida, a na drugoj strani nas je čekao taksi. Vratili smo se u pet ujutro i sutradan sam bio iscrpljen na treningu. Shvatio sam da je Romario to namerno uradio da bi me izmorio i zauzeo mesto u startnoj postavi.

Ronaldo je uporedio treninge nekad i sad.

Naše generacije imale su dosta loše treninge, sećam se da sam morao da trčim po šest-sedam kilometara koji mi nisu bili potrebni jer sam bio sprinter. Uradio bih 30-35 sprinteva po utakmici, mogao sam i po 40, ali nisam mogao da ubedim trenere da mi to nije bilo potrebno. Golovi koje sam postigao nakon što bih predriblao trojicu ili četvoricu igrača? Tako nešto ne možete da naučite na treningu. Sa Ektorom Kuperom smo morali da trčimo tri kilometra da bismo se zagrejali. Srećom, stvari su se promenile vremenom.

Fenomeno ima svoje favorite među trenutno aktuelnim ofanzivcima.

Benzema, bez ikakve sumnje. Levandovski odmah posle njega. Haland će biti broj jedan, ali ova dvojica su trenutno bolji od njega. Mbape je takođe vrlo jak. Pročitao sam da je potpisao ugovor na 50.000.000 evra godišnje sa Realom. Definitivno, igrali smo u pogrešno vreme ha-ha-ha. Fudbalska industrija raste toliko da je pošteno da igrači dobijaju sve više i više novca.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet