ATPTenis

Rubljov: Ne smem da trošim energiju i vreme na gluposti i besmislice

Osvajač Serbia Opena govorio je za Sport Klub o tome šta je potrebno da popravi u svojoj igri ne bi li dodatno napredovao u budućnosti.

– Na mentalnom aspektu igre. Ne smem da trošim energiju i vreme na gluposti i besmislice, već da se usredsredim na igru i da se borim za svaku loptu. Igrački, treba da dodam detalje – da imam bolju ruku kako bih vratio više lopti, slajsom na primer. Neki igrači ne igraju agresivno, ali šalju lopte koje je nezgodno napasti – meni nekada nedostaju takvi udarci.

Rubljov je govorio i o tome na kojim podlogama najviše voli da igra.

– Zapravo, ne znam. Imao sam dobre rezultate i na šljaci i na betonu, čak sam prošle godine igrao i jedno finale na travi. Volim i dvoranu. To je pozitivna stvar, što mogu da igram dobro na svim podlogama. Ipak, po mom mišljenju, pravi tenis se igra na šljaci jer je tu važna fizička snaga, to da se pametno igra, taktika. Na šljaci, ukoliko sve radiš kako treba, obično pobeđuješ. Na travi nekada radiš sve kako treba, ali protivnik dobro servira, napravi ludi ritern na važnom poenu, i gotovo je. Na šljaci toga nema, rekao bih da su rezultati pravedniji.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet