ATPTenisVESTI DANA

Ruka ruci i čestitke boljem, Nadal nadigrao Đokovića

Španac se izborio za polufinalni meč sa Zverevim savladavši srpskog tenisera – 1:3 (2:6, 6:4, 2:6, 6:7).

Meč je počeo maratonskim gemom u kome je Nadal kaznio brejkom ne naročito dobar početak Đokovića, zatim je Španac potvrdio brejk sigurnom igrom na svoj servis. Kao i u prethodnim mečevima srpskom teniseru je trebalo vremena da pronađe svoj servis, u drugom pokušaju je bio sjajan, iz toga je prozišlo samopouzdanje pa je nešto lakše čitao kretnje protivnika, obezbedio sebi dve brejk lopte ali se iz toga Nadal izvukao. Ispostaviće se da je to bio samo kratak nalet, Španac je u ranoj fazi meča jednostavno nadmoćan i rezultat prvog seta realno oslikava stanje stvari na terenu – 2:6.

Početak drugog seta bio je repriza prvog, maratonski gem koji je trajao 13 minuta, sedam brejk lopti imao je Nadal i ponovo poveo, ubrzo i potvrdio brejk fantastičnim servisom. Ne liči Đoković na sebe, mnogo grešaka i loših procena, u jednom trenutku je izgledao žargonski kao na konopcima ali je za početak dao znake života i uzeo prvi brejk večeras. Taj brejk kao da je probudio srpskog asa, igra mu je sve bolja, Nadal sve više greši pa je sledeći maratonski gem od 15 minuta u kome smo gledali vrhunski tenis i igru živaca završen sa dve njegove greške. Sjajne poene i gemove smo videli ali je Đoković taj koji je izgledao agilnije i agresivnije, malo je falilo da i ranije završi set ali je za početak dovoljno i izjednačenje – 6:4.

I treći set je otvoren brejkom Nadala, sada nulom. Kakav početak, takav i ceo set, ponovo Đoković nije ličio na sebe onakvog kakvog nas je navikao u prethodnim mečevima već na sebe iz prvog seta. Sem jednog gema kada je fantastično servirao sve vreme je bio u podređenom položaju, ishod isti kao i u uvodnom periodu – 2:6.

Konačno je Đoković započeo set kako treba, dva sigurna gema na svoj servis i rani brejk. Delovalo je da srpski as sigurnim putem na svoj servis korača ka izjednačenju u set količniku, međutim, u odsudnom momentu je zatajio i dozvolio Nadalu brejk i priliku da se vrati u život. Sjajno je servirao Španac i izjednačio, Đoković se revanširao istom merom ali je Nadal nastavio u svom ritmu i izborio se za taj-brejk u kome je i prelomio meč – 6:7 (4:7).

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet