EvroligaKošarka

Sagadin: NBA će kupiti Evroligu, takmičenje će se proširiti

Čuvenom stručnjaku se ne sviđa pravac u kome ide evropska košarka, ali je pokušao da sa neke objektivne tačke sagleda njihovu budućnost.

– Očekujem da će NBA kupiti Evroligu jednog dana, sviđalo se ili ne to nama. Specijalno jer imaju razrađen sistem da svi učesnici zarađuju, što nemate u Evroligi. To će, iz jednog ugla, biti neki spas za kontinentalnu vrhunsku košarku. Ali, na drugoj strani, ne znam kako bi izašli na kraj sa vremenskom razlikom na drugom kontinentu… Mislim da Evroliga, ipak, ide u tom pravcu.

Dugo se već priča o promeni formata, Zmago Sagadin u razgovoru za Sport Klub očekuje proširenje i podelu na konferencije.

– Ovo takmičenje će se u dogledno vreme proširiti, sa ukupno 24 učesnika, dve grupe po 12. Mislim da će kao učesnike izgurati Pariz i London, pa toliko ih žele. Jednom rečju, komercijalizacija. Evropska košarka će verovatno ići u tom smeru, sve manje odbrana, fizičke čvrstine, a sve više takmičenja, ko će dati više koševa, a rezultati, po 100, 120 i više… To nije moja košarka, ali, na moju žalost, sve ide u tom smeru.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet