Afrički kup nacijaFudbal

Salah ide na Manea u finalu, Egipat posle penala u borbi za sedmu krunu

Faraoni su do sada igrali osam finala, osvojili šest titula kontinentalnog šampiona, dva izgubili na poslednja tri turnira.

Kamerun je napadao u prvom poluvremenu, imali su Egipćani sreće ali i spretnosti. Tri velike šansi imao je Ngadu, dva puta je branio Gabaski, jednom u situaciji jedan na jedan, jednom je ofanzivac Kameruna pogodio prečku. Uz situaciju kada je Abubakar izblokiran u zadnji čas, ofanziva Lavova je ostala bez uspeha.

Egipat nije zapretio ni u nastavku, Kamerunci su bili ponovo blizu gola ali je stativa bila saveznik protivnika posle udarca Toko Ekambija. Pred kraj regularnog dela igre isključen je Keiroš. Malo su živnuli Faraoni u dodatnih 30 minuta ali golova nije bilo pa se prešlo na izvođenje jedanaesteraca.

Koliko sreće i spretnosti nisu imali tokom 120 minuta igre, toliko nisu Kamerunci i prilikom penala. Abubakar je bio precizan, nakon toga Gabaski je odbranio udarce Mukudija i Silikija, Nžie je šutirao pored gola i Egipat zahvaljujući Gabaskiju i popriličnoj dozi sreće ide u finale Kupa nacija.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet