OdbojkaŽenska

Santareli: Siguran sam da ćemo spremni otići na Svetsko prvenstvo

Aktuelne svetske šampionke okupile su se na pripremama za Svetsko prvenstvo u Holandiji i Pojskoj na kome će od 23. septembra braniti zlato.

– Mislim da će nam biti dovoljno ovih 50 dana za pripreme. Odmarali smo 12 dana, startovali smo u ponedeljak, tim je kompletan, imamo 17 igračica u ovom trenutku. Posle rezultata u VNL svi smo želeli da se vratimo u dvoranu i da počnemo pripreme za Svetsko prvenstvo. Imali smo taj kratak period za odmor, znam da nikome neće biti jednostavno, ali mislim da je 12 dana bilo dovoljno za oporavak celog tela.

Ambicije su dodatno porasle posle bronze u Ligi nacija, samim tim i pritisak.

– Isto tako znam da su ove devojke navikle da igraju i žive sa tim pritiskom i da na svakom takmičenju idu na medalju. Iznenađenje u VNL je dao svima mogućnost da se odmere sa svakim timom na svetu, što je dobro. Sa Tijanom Bošković smo još jači, ona je neverovatan igrač, bila je tu u jednom periodu naših priprema za Ligu nacija i srećan sam što je sada potpuno spremna za rad.

Santareli je govorio malo detaljnije o planu priprema.

– Fokus je na fizičkoj pripremi i po meni, to je pravi način da se krenemo ka Svetskom prvenstvu. Bićemo još deset dana u Beogradu, pa idemo na Kopaonik. Nakon toga sledi i prijateljski meč protiv Holandije, avgust će biti prepun obaveza. U septembru je već finalizacija rada u Beogradu, a odigraćemo u Napulju turnir sa Turskom, Poljskom i domaćinom Italijom, a nakon toga i još dva prijateljska meča protiv Tajlanda. Siguran sam da ćemo spremni otići na Svetsko prvenstvo.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet