OdbojkaŽenska

Santareli: Siguran sam da ovaj tim može do medalje

U susret Svetskom prvenstvu u Poljskoj na kome će srpske odbojkašice braniti krunu selektor naše reprezentacije osvrnuo se na osvojenu bronzu u Ligi nacija.

– Ono što smo ostvarili ovog leta pokazuje za šta je ovaj tim sposoban. Važno je za sadašnjost ove reprezentacije, ali i za budućnost.

Na narednoj svetskoj smotri cilj je medalja.

– Moramo da pokažemo našu najbolju odbojku. Siguran sam da ovaj tim može do medalje. Srbija je pre četiri godine osvojila zlato, borićemo se da ponovo uradimo isto, važno je to za nas. Medalja je za mene i za igračice prvi cilj. Ako ne uzmemo medalju, nećemo biti srećni. Toliko je sve jednostavno.

Najteži deo Santarelijevog posla je bio kao poslednju pred finalni spisak precrtati Jovanu Kocić.

– Nije bilo lako doneti takvu odluku, to je najteži deo mog posla. Nije lako pozvati devojku i reći joj da ne ide, pogotovo kad je radila četiri meseca za ovo. Ona je jako dobra osoba, prihvatila je ovo bez problema, razumela je moju odluku. Nisam joj dao mnogo šansi da igra, ali ja tokom treninga vidim neke stvari. Imamo dva srednjaka koja su bila neverovatna u Ligi nacija, Maju Aleksić i Jovanu Stevanović. Iz tog razloga, Kocićeva nije dobila mnogo šansi. Odluku sam doneo jer sam mislio da je to bolje za tim. Poveo sam tri blokera, tri jaka srednjaka, koja mogu da rotiram bez problema. Mina Popović je dugo bila van terena zbog povrede, ali je napredovala mnogo.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet