Ostali sportovi

Savić: Naša obaveza je budemo u tradiciji našeg vaterpola

Počinje Evropsko prvenstvo za vaterpoliste u Splitu, novo takmičenje u kome Srbija nastupa u promenjenom sastavu, posle smene generacija.

Ovo je naša aktuelna reprezentacija. Potpuno je jasno da je to novi sastav i mi smo sa Hrvatima najviše promenili tim posle Igara u Tokiju. Ovaj sastav je novi čak i u odnosu na Svetsko prvenstvo u Budimpešti. Ima tu povreda, ima stvari na koje ne možemo da utičemo.

Prethodni nastupi ovog sastava ne obećavaju baš borbu za medalju ali se svi uzdamo u to da će od ovog turnira sve krenuti u pravom smeru.

Tradicija uspeha srpskog vaterpola ne dozvoljava da menjamo ambicije. One su i sada vezane za osvajanje medalje. Nekome će, ko posebno zna stanje u reprezentaciji, biti ovo možda i prepotentno ali naša obaveza je budemo u tradiciji našeg vaterpola. Imali smo privilegiju zahvaljujući Ivici Tucku da neformalno formalno utakmicom osetimo bazen i atmosferu. Siguran sam da će biti vrhunska organizacija, čestitke domaćinu. Uostalom Srbi, Hrvati i Mađari najbolje organizuju prvenstva.

Gleda Savić ka skorijoj prošlosti podjednako koliko i prema budućnosti.

Ako bi to bio neuspeh ali pod navodima naše odnosno moje funkcionisanje se ne bi promenilo. Ambicije bi tada ostale iste. Ovo su sve stepenice do Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine. Tamo želimo da budemo najbolji. Sve do tada su prolazne stanice. Inače i dok sam igrao i sada kao trener nisam tražio alibi. Na neke stvari ne možete da utičete. Istina je da rezultati na poslednja dva takmičenja nisu bili očekivani ali idemo dalje. Svakoj ekipi treba dati podršku, pružiti joj šansu da raste do ispunjenja konačnog cilja a rekao sam to je plasman na Igrama.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet