ATPTenisVESTI DANA

Šelton je gladijator, ali Đoković je Đoković!

Srpski teniser izborio je plasman u finale US Opena, četvrto grend slem finale u sezoni – 0:3 (3:6, 2:6, 6:7).

Pet gemova uglavnom uspešnih servisa, pokušao je Šelton da oponaša Alkaraza i to mu je uspevalo, barem kada bi on servirao. Opet, s druge strane, Đoković je od svojih tri, dva gema dobio sa nulom. Dozira energetski iskusniji igrač, dodao je u brzinu više, oduzeo servis Amerikancu, potvrdio brejk nulom, pa došao do tri set lopte na sledeći gem na protivnikov servis. Uspeo je Šelton da preživi ukupno četiri set lopte u tom naletu, zaigrao još rizičnije, došao do brejk lopte, međutim, nije mogao da spreči neizbežno, Đoković je poveo – 3:6.

Paradoks drugog seta, ne može se reći da Šelton loše igra, ali jedostavno protiv Đokovićevog iskustva i čitanja igre ne može da iskoristi svoju snahu i energiju. Istina, priuštio nam je neke dugačke i sjajne razmene poena američki igrač, ipak, kao što rekosmo, Novak se pita, uz dužno poštovanje protivniku, on je često tu samo da ukrasi poene – 2:6.

Kada je Đoković brejkom otvorio treći set utisak je bio da će meč rutinski privesti kraju. Iako je Šelton imao i jednu brejk loptu, do sedmog čema činilo se da neće biti problema. Tada se maksimalno rizična i agresivna igra Amerikanca isplatila, prvi put je oduzeo servis našem igraču, pa i potvrdio brejk. Đoković je servirao za ostanak u meču, uspeo da spasi i set loptu, a onda odigrao sjajan gem na Šeltonov servis. I onda kada je imao priliku da ranije dovrši sve, Šelton je zaradiio dve brejk lopte, spasio ih je Đoković, došao do meč lopte, i može se reći delimično i poklonio taj-brejk protivniku, ili ga bar pogurao ka tome. Poveo je Novak sa 3:0, onda i sa 5:1, i greškom uveo Šeltona u niza od tri poena, ponovo zakomplikovao sve. Dalje odlaganje nije dozvolio, proradio je prvi servis, u dužim razmenama poena naterao je naš igrač američkog na dve greške za kraj – 6:7 (4:7).

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet