Afrički kup nacijaFudbal

Senegal prvi put šampion Crnog kontinenta!

Nakon penala, iz trećeg pokušaja sreća se osmehnula Lavovima Terange.

Meč nije mogao da počne gore po Egipat. Abdelmonem skrivio je najstrožu kaznu, Mane je dobio priliku da da zalet svom timu, pred izvođenje penala viđena je uvertira u kojoj je ofanzivac Liverpula pokazivao rivalu koju će stranu da šutira. Srećom po njega i saigrače Gabaski ga nije poslušao i ponovo je odbranio jedanaesterac. U finišu poluvremena odbranom se istakao Mendi odbivši opasan udarac Salaha u korner.

Dugo smo čekali na naredna uzbuđenja. U samom finišu regularnog dela utakmice pretio je Dieng, Gabaski je bio na visini zadatka ponovo. Još dva puta je Dieng opasno pretio u produžecima, još dva puta je Gabaski bio neprelazna prepreka. Pred kraj dodatnih 30 minuta Zizo je bio blizu pogotka, Mendi je uspeo da interveniše, šampiona su morali da odluče penali.

Već u drugoj seriji Abdelmomen je dao zalet Senegalu pogodivši stativu, Gabaski je ispravio njegov promašaj odbranivši penal Saru. U četvrtoj seriji Mendi je pročitao gde će šutirati Lašin i dao priliku Maneu da donese trofej što ovaj nije propustio da učini, iz drugog pokušaja savladao je Gabaskija i slavlje je moglo da počne.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet