EvrokupKošarka

Šengelija: Sada shvatam da nije bila najbolja odluka da odem u CSKA

Gruzijac je pričao o tome zbog čega je odlučio da napusti Moskvu u sred sezone.

Svi govore kako je to bila teška odluka, ali nije. Pre svega, osetio sam da je moja porodica ugrožena, iako rat nije bio u Moskvi. Kada je rat u pitanju, nikada ne znaš šta može da se dogodi. Sve može da se promeni u jednoj sekundi. Želeo sam da sklonim porodicu, a onda sam i ja odlučio da odem. Naravno, činjenica da sam iz Gruzije je dosta uticala na moju odluku. Mnogi se verovatno i pitaju zbog čega sam uopšte išao u CSKA, ali ja nisam pristao na ugovor sve dok nisu ubacili stavku da uvek mogu da igram za reprezentaciju Gruzije. To je za mene bilo vrlo bitno i tek kada su to ispunili sam pristao da potpišem ugovor. Uz sve to CSKA je jedan od najboljih klubova u Evropi. Uvek imaju visoke ambicije što se poklapalo i sa mojim.

Nije baš izričit ali je jasno da se kaje zbog odlaska u CSKA.

Sada shvatam da nije bila najbolja odluka da odem u CSKA. Moram da naglasim da su se svi u klubu trudili da se osećam komotno, ali jednostavno to nisam bio ja. Nisam bio isti igrač, ista osoba. Naravno uvek sam se trudio na parketu, ali jednostavno, emotivno nisam bio tamo. Koliko god ja želeo da se sport i politika ne mešaju, to je nekada nemoguće. Ovo je bila baš takva situacija.

Njegov prelazak u Virtus uzdrmao je tržište.

Virtus je bio među prvima koji me je kontaktirao. Gledao sam kako igraju u Evrokupu. Svideo mi se stil. Igrači i treneri su olakšali odluku da dođem ovde. Uvek sam u nekom momentu tokom karijere hteo da igram u Italiji.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet