EUROFudbal

Sergej: Nisu me iznenadile Kristijanove suze

Poput ostalih saigrača, i kreativni vezista u razgovoru za sajt Fudbalskog saveza Srbije staloženo najavio Evropsko prvenstvo. Ističe da je sam plasman već uspeh, ali da će srpska ekspedicija dati sve od sebe da ne ostane na učešću.

– Pre svega je najveći uspeh što smo uopšte na Evropskom prvenstvu. Ne želimo na tome da ostanemo. Sledeći korak je da se prođe grupa. Znamo da i četiri trećeplasirane prolaze, ali ideja nam je da budemo među dve najbolje u grupi.

Ambicije su iste kao u Kataru na Mundijalu, atmosfera drugačija. Sergej Milinković Savić kaže da mu je drago što Orlovi mogu bez euforije i na miru da se spremaju ovog puta.

– Volim što je manja eurofija nego pred Katar. Mislim da ljudi i sad očekuju da prođemo grupu, što i mi sami očekujemo. Ali ovako se u miru spremamo.

Dve pripremne utakmice dale su jasniju sliku Draganu Stojkoviću i ostatku stručnog štaba, kao i igračima. Jedan od nosilaca uverava da je atmosfera odlična, nada se da će je preneti na teren.

– Savez je odabrao dva dobra protivnika, bile su to dve dobre provere. Tu je moglo dosta stvari da se vidi, da se poboljša. Pritom, bliži se Evropsko prvenstvo, pa ideje koje imamo mogu da ostanu i do takmičenja. Atmosfera u timu je odlična. Ovo je najbolja grupa momaka. Ima dosta nas koji smo bili i u Litvaniji i na Novom Zelandu. Ima i starijih koji drže sve pod kontrolom, da mi mlađi ne dignemo nos. Stvarno dobra grupa.

Iza Sergeja je fantastična klupska sezona, sa Al Hilalom je osvojio dva trofeja. Doduše, nije igrao u finalu Kupa protiv Al Nasra kada su svet obišle suze Kristijana Ronalda nakon poraza u penal seriji.

– Bila je stvarno nerealna sezona. Onda smo i oborili taj Ginisov rekord uzastopnih pobeda. Stvarno išlo sve kao nacrtano. Jer bilo je par puta smo išli na utakmice i znali smo da krećemo utakmicu sa dva, tri gola razlike. Igrali smo dosta puta protiv Al Nasra, igrali smo previše puta protiv Al Itihada. Igrali smo, ja mislim, šest, sedam puta jer se poklopilo u ligi, u Kupu, Superkupu, Ligi šampiona. Tako da ostaje jedna nerealna sezona. Svi znamo koliko Kristijano voli da pobedi i koliko pati kad izgubi. Nisu me suze iznenadile jer znamo kakav je profesionalac. Samim tim što toliko godina ima, i dalje igra, i dalje želi, i dalje ne voli da gubi, samim tim, to govori kakav je on, kakva je ličnost. Drago mi je što ga opet imam tu u ligi, kao što sam ga imao u Italiji i drago mi je što ću imati šansu još dosta puta da igram protiv njega.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet