ABAKK Crvena zvezdaKošarkaVESTI DANA

Sferopulos: Način na koji smo igrali učinio je utakmicu lakom

Umeo je Janis Sferopulos i ranije da bude kratak u obraćanju medijima, ovoga puta razlog je taj što nema naročito šta da kaže kada Crvena zvezda ovako nadigra Zadar.

– Rekao sam igračima u svlačionici da nema lake utakmice. Način na koji smo igrali učinio je utakmicu lakom. Vrlo je bitno da igrači imaju isti pristup na svim utakmicama kao večeras. Bili su mentalno spremni da igraju odličnu odbranu, bili smo efikasni i u napadu i u odbrani i to je presudilo.

Danijel Jusup je pred dolazak u Beograd maksimalno skidao pritisak sa svojih igrača, nije očekivao da će videti ovo što smo gledali večeras.

– Nisam zadovoljan. Znao sam da će utakmica biti teška, jer smo imali zahtevne susrete u poslednje vreme, tako da sam očekivao… Rival je ekipa koja prima najmanje poena u ABA ligi, tako da sam očekivao da će sa te strane da bude teško, ali nisam baš ovo očekivao. Iz ove utakmice treba da izvučemo pouke, da vidimo gde smo u odnosu na pravu evroligašku odbranu i da vidimo koliko moramo da radimo ako želimo da se približimo tom nivou. Prvi napad koji smo odbranili u prvoj četvrtini bio je na minut i po do kraja. Tu su napravili razliku i sigurnost.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet