ABAKošarkaVESTI DANA

Sferopulos: Znao sam da je roster kompletiran, verujem igračima

Novi trener Crvene zvezde debitovao je pobedom protiv FMP-a u četvrtom kolu AdmiralBet ABA lige. Pre nego što je prešao na utiske sa utakmice, još jednom se zahvalio rukovodiocima na prilici da vodi srpskog šampiona.

– Počastvovan sam što sam trener Crvene zvezde, ovo je veliki klub sa tradicijom. Želim da se zahvalim Nebojši Čoviću i menadžmentu kluba, sve se desilo veoma brzo. Imam veliko poštovanje prema mom kolegi Dušku Ivanoviću, koji je sjajan trener i sjajan čovek. Svi smo zajedno spremni za borbu za ovaj klub. Bila je ovo veoma teška utakmica za igrače, jer je došlo do promene trenera. Imam iskustvo kako podizati ekipu tokom sezone. Nije lako kada se sa jedne filozofije rada prebacujete na drugu. Zadovoljan sam zalaganjem i napadačkim aspektom. Želimo da igramo kao tim, a ne kao individualci. Što se tiče odbrane, bilo je i dobrih i loših stvari. Ima stvari koje treba da unapredimo. Nije lako to uraditi sa samo jednim treningom pred utakmicom, pritom tada ne možete ni da obavite jak trening. FMP je talentovan tim koji igra sa puno energije. Pred nama je dugačak put, na nama je da damo sve od sebe i da se borimo.

Nisu stigli crveno-beli ni previše da se upoznaju kako treba sa novim trenerom, u hodu će morati da se privikavaju na njegove zahteve.

– Želim da igramo brže u napadu. Ovo je moderna košarka, mora da se igra brže u napadu, mora da se koristi atletski aspekt ekipe. Defanzivno ima na čemu da se radi, ali je danas bila prilično dobra. Treba raditi na detaljima, posebno na saradnji niskih i visokih igrača. Zadovoljan sam odbranom u tranziciji, osim tokom jednog perioda u četvrtoj četvrtini. U odbrani imamo samo detalje na kojima treba poraditi Za mene je izuzetno bitno da idem putem koji neće zbunjivati igrače, ne možemo da im dajemo previše informacija, jer ne može sve brzo da se menja, verujemo u sistem i polako ćemo ga menjati u skladu sa mojom filozofijom.

Iako su se pojavile spekulacije da je Zvezda izašla na tržište i da će biti promena, Janis Sferopulos ih za sada ne očekuje.

– Znao sam da je roster kompletiran, verujem igračima i verujem da sa njima možemo da se borimo do samog kraja. Veoma sam zadovoljan Jagovim izdanjem večeras, on nam je ponudio jednostavna rešenja na terenu. Dobro je odgovorio na njemu namenjenu ulogu.

Gostovanje u Železniku su preskočili Nemanja Nedović i Marko Simonović, pred kraj utakmice Branko Lazić je dobio udarac.

– Branko Lazić je dobio udarac u rebra i osetio veliki bol. Sada čekamo doktore da vidimo šta će reći. Marko Simonović ima virus, verujem da će biti okej. O Nedovićevoj povredi će vam doktori dati više informacija.

Upitan je grčki strateg zbog čega je prihvatio da vodi ekipu koja je loše počela sezonu.

– U pitanje je hrabrost, da sam se plašio, ostao bih kod kuće.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet