FudbalŠpanijaTransferi

Simeone merka ,,odbeglog“ Tobdžiju

Ova pozajmica se pokazala kao pun pogodak.

Od momenta kada je u transferu vrednom 30 miliona evra stigao u severni London, Vilijam Saliba je sreću uglavnom tražio na pozajmicama. Arsenal ga je odmah pozajmio Sent-Etjenu, od koga ga je i kupio, kasnije slao na pozajmicu u Nicu, da bi prošlog leta 21-godišnji štoper otišao u marsejski Olimpik.

Ova odluka pokazala se kao pun pogodak. Četa Horhea Sampaolija krči put ka Ligi šampiona uz priliku da osvoji Ligu konferencija, dok je Saliba u tim poduhvatima nezamenljiv šraf. Tokom kompletne sezone mladi defanzivac je propustio samo jednu utakmicu u ligi, jednu u prvoj rundi Kupa, u drugoj je zamenjen pred kraj, mimo ovoga odigrao je 47 utakmica u svim takmičenjima od prve do poslednje sekunde i time izrastao u oslonac ekipe.

Takve partije naravno da nisu proše nezapaženo. Prema navodima specijalizovanih sajtova za transfer pijacu madridski Atletiko ozbiljno je bacio oko na Salibu koji je impresionirao Dijega Simeonea. Momak kome se vrednost trenutno procenjuje na 24 miliona evra mogao bi tako umesto povratka na Emirejts ili u nekoj varijanti ostanka na Velodromu da se tokom leta preseli na Vanda Metropolitano.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet