EvroligaKošarkaVESTI DANA

SITUACIJA MIROTIĆ: Crno-beli optimistični, potpisa nema!

Nikola Mirotić glavna je tema u evropskoj košarci prethodnih sedmica.

Utisak je da odavno u Evroligi nismo imali ovakvu neizvesnost kada je reč o nekom igraču. Krilni košarkaš Barselone od ovog leta će biti slobodan u izboru nove sredine, ali kada će se to desiti? Upravo to i jeste najveći problem u celokupnoj situaciji.

Tokom dana su se pojavile informacije da je bivši španski reprezentativac parafirao saradnju sa Partizanom, ali kako saznaje naš portal to nije tačno. Barem za sada. Naime, istina je da je Partizan trenutno favorit za njegov potpis, ali pomenuti problem sa Barselonom dodatno otežava situaciju. Jasno je da pored ekipe Željka Obradovića ima još zainteresovanih, te da crno-beli nisu usamljeni u toj trci. Celokupnu situaciju i dalje prate grčki klubovi(Mirotić ih je inicijalno odbio), kao i Crvena zvezda. Ipak, prema našim saznanjima, Mirotić je najbliži dolasku u Partizan, pogotovo kada se uzmu u obzir ambicije predstavljene samom igraču na jednom od sastanaka.

Tačno vreme rastanka sa Barselonom se za sada ne naslućuje. Poslednje informacije govore da bi ovaj vikend mogao biti ključan, ali izvori iz Španije prenose da bi celokupna situacija mogla da potraje i do kraja aktuelnog meseca. Kako je istakao i sam Mirotićev agent, Igor Krespo, dok se spor sa Kataloncima ne reši, nije realno za očekivati da Nikola potpiše bilo kakav ugovor sa drugom ekipom, kao što su pojedini danas preneli.

Kako bilo, navijači Partizana će morati da se strpe još malo, a ukoliko celokupna situacija sa Barselonom i razgovorima sa Mirotićem prođe prema očekivanjima, trener Obradović će dobiti ogromno pojačanje i to u kakvoj konkurenciji.

U sezoni za nama košarkaš Barselone prosečno je beležio 14.1 poen i 5.1 skok u najelitnijem evropskom takmičenju.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet