FudbalLiga konferencija

Sivić: Protivnik sa Malte ne može da bude problem koliko god da je ozbiljan

Niški Radnički otputovao je na Maltu dva dana ranije kako bi se adekvatno pripremio za prvi evropski izazov ove sezone, prvi meč sa Gzirom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Zahvalan sam upravi što nam je obezbedila da dođemo dva dana ranije, jer bi bilo baš problematično da smo došli dan pred utakmicu. Sve je drugačije ovde, vlažnost vazduha, toplota, pritom smo krenuli u pet ujutru, tako da smo ovaj trening iskoristili da isteramo umor od puta i da se osvežimo i da u četvrtak budemo na najvišem mogućem nivou.

Nišlije ne beže od uloge favorita a protivnika dobro poznaju.

Spremili smo se kao za svaku utakmicu. Imaju devetoricu stranaca, igraju 5-3-2, na kontre i polukontre. Imaju dvojicu napadača koji ostaju sami sa protivničkim štoperima i to može da bude opasnost. Moramo da budemo pametni, da iskoristimo njihove slabosti. Imaju par odličnih igrača, radi se o ekipi koja je namučila Slovan iz Bratislave, koja je pobedila Hajduk pre nekoliko godina… Ne bežimo od uloge favorita, moramo da budemo svesni da dolazimo iz zemlje koja je otišla na Svetsko prvenstvo, zemlje fudbala. Protivnik sa Malte ne može da bude problem koliko god da je ozbiljan.

Sivić je pred ovaj meč ostao bez Stefana Mitrovića a neće moći da računa ni na Stefana Dimića.

Kada na sve faktore dodamo odlazak Mitrovića, čemu se nismo nadali i nismo imali takav dogovor, da ode pre nego što završimo takmičenje u Evropi, ali i povredu Dimića, to su dodatni razlozi da budemo još pripravniji i ozbiljniji. Najviše od svega će nam posao otežavati veštačka podloga, jer to je potpuno drugi sport. Nismo imali priliku danas da je osetimo, tek ćemo sutra… Šta je, tu je, to nam je donela situacija kojoj moramo da se prilagodimo, imamo jedan jedini cilj, a to je prolaz u treće kolo i tu se sva priča završava…

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet