FudbalSrbija

Sivić: Treba biti jak kad je najteže

Novu priliku da lošu atmosferu sa početka sezone popravi i dođe do prve pobede niški Radnički ima večeras od 21 čas na gostovanju u Lučanima.

– Nekako nema smisla da svaki put kada izađem ovde pred vas pričam o problemima, ali zaista je neverovatno sa čime se sve suočavamo. Konkretno, za Lučane, nema Savića, nema Marjanovića, nema Tomića, sve zbog povreda. Nema Pejovića i Gokua zbog crvenih kartona. Sada se pojavio i Škrbić, ali još je daleko njegov povratak na teren. Imam igrače pred sobom, a zapravo ih nemam, ne mogu na njih da računam. Na sve ovo, kod nekoliko igrača se juče pojavila nekakva alergija. Osuli su se po celom telu, otišli su kod doktora da prime injekcije, da vidimo koliko će to da se širi, da li će uopšte moći da igraju. Uprkos svim pobrojanim problemima, ipak iza sebe imamo jednu kvalitetnu radnu nedelju. Dobro smo trenirali, ali i mnogo pričali. Treba biti jak kad je najteže, treba se podići u ovakvoj situaciji, a niko nam tu ne može pomoći, osim mi sami sebi na terenu, dobrom igrom i pozitivnim rezultatom.

Ako ćemo pravo ni Mladost nije najbolje startovala.

– Mladost je dugogodišnji superligaš, iskusna i kao klub, i kao tim, i kao skup pojedinaca. Sad su čak malo i podmladili ekipu, ali nekolicinom ekstra talenata. Dobro su igrali i protiv Zvezde i protiv Kolubare, iako su oba meča izgubili. Svesni smo onog što nas čeka. Daćemo sve od sebe, samo je pitanje koliko ćemo imati prostora za rotacije da iznesemo utakmicu do kraja.

Gzira koja je uzrok loše atmosfere na Čairu je u međuvremenu odigrala nerešeno na gostovanju Volfsbergeru.

– U Srbiji ste uvek imali stručnih konsultanata, koji se, posle utakmica kao što je bila ova naša sa Gzirom, jave sa svojom ekspertizom, koja je, naravno, uvek negativna. Pokazalo se da to baš nisu ’konobari i kuvari’. Četiri, pet igrača Gzire bili bi pojačanja za 90 odsto naših superligaša. Ne bih da polemišem sa ’ekspertima’, svako ima pravo da iznese svoje svoje mišljenje. Mada, jedan gospodin koji je komentarisao naš poraz od Gzire je poput onih ljudi koji odu u kafanu i naruče jednu veselu pesmu od Tome Zdravkovića. Otprilike tako i od njega možete čuti nešto pozitivno.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet