KošarkaSrbija

Sjajan gest Dejana Tomaševića

Danas su u Takovu u dvorištu osnovne škole „Takovski ustanak“ postavljene prve košarkaške table u Srbiji na kojima su ispisani dečiji sportski snovi.

Njih je osmislio i obezbedio Dejan Tomašević, jedan od najtrofejnijih igrača u istoriji naše košarke. Tomašević je istovremeno pomogao da se obnovi školski teren, iscrtaju linije za košarku, poprave golovi za fudbal, a decu su posebno obradovale nove lopte.

„Kada god mogu, trudim se da učinim nešto za svoju zajednicu, za mlade ljude. Možda ovo nekome nije mnogo, ali je iz srca. Zato sam posebno radostan što smo uspeli da obradujemo i iznenadimo decu, ali i zbog toga što su razumela koliko je važno da čuvaju snove, jer je to nešto što nas pokreće. U mom slučaju, kada god mi je bilo teško tokom karijere, ili sam se nalazio na nekoj prekretnici, setio sam se zbog čega sam krenuo da se bavim košarkom i o čemu sam tada maštao. To mi je uvek pomagalo i guralo napred“, rekao je Tomašević.

Dejan nije slučajno odabrao školu u Takovu, jer baš na ovom terenu je postigao svoj prvi koš.

Iz ovog mesta su moji otac Dragomir i majka Branka, koji su takođe pohađali „Takovski ustanak“. Vezan sam brojnim nitima za ovaj kraj, a pamtim da smo brat Darko i ja godinama ovde provodili letnje raspuste i jurili za loptom. Prvo smo igrali fudbal od jutra dok ne padne veče, ali smo posle prešli i na košarku. Sećam se te prve košarkaške „utakmice“, kada nas je bilo još nekoliko na terenu, uz rodbinu i komšije. Jedva sam loptu držao u rukama, ali sam uspeo da postignem koš. Kako je na ovom mestu i nastala moja ljubav prema košarci, osetio da mi je obaveza i odgovornost da uzvratim na neki način„, dodao je Tomašević.

Foto: Srđan Stevanović
Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet