ATPTenis

Skandal: Novaka mogu da deportuju, iako dobije na sudu!

Neverovatne vesti stižu iz Australije.

Novak Đoković bi mogao da bude deportovan čak iako dobije sudsku bitku po drugi put.

Kako prenose mediji u Australiji, ministar Aleks Houk se do sada pozvao na član 133c Zakona o imigraciji, ali i ako ne uspe drugi pokušaj federalne vlade, to nije kraj.

Članovi „Endrju i Renata Kaldror centra za međunarodno pravo izbeglica“, pronašli su još jednu opciju koju bi mogla da primeni australijska vlada.

Danima unazad se priča kako je Novakov agent pogrešio prilikom popunjavanja aplikacije za put u Australiju kada je štiklirao kvadratić da on prethodno nije putovao u druge zemlje.

Poznato je da je bio u Španiji o da je odatle krenuo na put za Melburn.

Stručnjaci iz pomenutog centra otkrivaju šta bi mogao da bude novi problem za Novaka.

„Ovi događaji bi, potencijalno, mogli da dovedu do novog razloga za otkazivanje vize, i to po članu 109 Zakona o migraciji, ali je Aleks Houk zasad koristio 133. Ako Đoković pobedi na sudu, Houk bi mogao iznova da mu otkaže vizu, i to upravo na osnovu, dosad nekorišćenog, člana 109“.

Šta konkretno piše u tom članu?

„Viza se može oduzeti osobi koja se nije pridržavala onoga što zahtevaju članovi 108. i 107. ovog zakona“ (ti članovi predviđaju mogućnost oduzimanja vize onima koji unesu netačne podatake u prijavu za vizu, kao što je Novakov agent uradio).

Dakle, sve se svodi na to da bi moglo da mu oduzmu vizu „jer nije pravilno popunio podatke za izdavanje vize“.

Tako kažu, ali kako je onda moguće da su je prethodno izdali, to je pravo pitanje za sve u ovom galimatijasu.

„Sve to me čini da osećam da su Novakove šanse da ostane u Australiji, jako tanke. Njegov pravni tim je pritisnut uza zid više nego što je to bilo u ponedeljak“, izjavio je doktor Senegeta Pilai iz pomenutog centra.

Autor: K.S.

pbg

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet