ABAKošarkaVESTI DANA

Skandal u Zadru iz Gagićevog ugla: To nema veze sa košarkom!

Neverovatne scene u Hrvatskoj. Svedoci smo brojnih neprijatnih momenata na gostovanjima srpskih klubova u Zadru, ali deluje da je situacija ovog puta eskalirala. Naime, Đorđe Gagić je izgubio živce na kraju utakmice između Borca i Zadra, te je pokazao navijačima srednji prst. Javnost je osudila ovaj potez bivšeg košarkaša Partizana, ali sada je stiglo njegovo obrazloženje. U izjavi poslatoj „antenazadar“ portalu on je objasnio šta se tačno desilo, a pomenutu izjavu prenosimo u celosti.

Nisam koristio oštre reči niti jednog trenutka, nisam htio ništa govoriti nego sam pokazao ono što sam pokazao. To je bilo isprovocirano takvim jednim ogavnim i neljudskim dobacivanjima, van svake svake granice razuma i ljudskosti, a da ne govorim o sportu koji je bio na poslednjem mestu!

Celu utakmicu sam to trpio, znamo ko tu i zašto sedi, i ko dolazi u goste domaćoj ekipi, smatram da su organizatori utakmice trebali puno ranije reagovati, i da te navijače samo pomere nekoliko redova dalje. Kad ti neto stoji na metar udaljenosti i govori ti neke stvari za decu i drugo. U redu, psovke se u našem narodu uzimaju kao dobar dan, ali kad kažeš da ćeš klati decu, to već nema nikakve veze s razumom. Niti jednog trenutka navijačima nisam ništa rekao, ni jednu psovku im nisam uputio. Između ostalog, moji prijatelji koji su igrali u hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji su me zvali kako bi mi dali podršku, apsolutno svesni što se mi dogodilo, i u potpunosti me razumeju!

Sportisti su emotivci, kad celu utakmicu nešto trpiš, i kad se pređe granica, naravno da će svaki čovek reagovati na način na koji sam ja reagovao, i da će eksplodirati. Kao sportista sam stiskao zube svih četrdeset minuta, dok nisu počeli spominjati ustaše i šta će raditi deci! Ono dobacivanje “svinjo debela” je bilo smešno, rekao sam im “bila bi dobra janjetina”, kažu mi oni meni: “‘gde ćemo je peći”, a ja njima: “možemo i kod mene i kod tebe, samo da bude dobro janje”, dakle, sve sam okrenu na šalu! Kasnije kad su počeli sa dobivanjem da će j….i srpsku decu, i klati ih, kao što su ustaše radile oko Benkovca, to ne mogu razujeti. Kakav to bolesni um moraš biti da tako nešto vičeš, i to na košarkaškoj utakmici gde nije bilo provokacija ni s moje strane, a ni sa strane moje ekipe.

Nisam krenuo u obračun sa sudijama, već sam samo vikao saigračima koji su me držali da me puste, mene su iznervirali moji što su me držali. Samo sam htio prići sudiji i reći mu je li normalno da se na košarkaškoj utakmici takve stvari dobacuju, inače, ništa konkretno nisam imao protiv sudije. Izgledalo je kao da ću nekog udariti, ali to nikad ne bih napravio, jednostavno sam kao čovjek bio povređen, samo sam htio to reći sdiji. Pošto sam već dobio tehničku, osetio sam potrebu reći sudiji u čemu je problem i zašto sam tako reagovao.

Ne ponosim se mojim postupkom, ali to je bilo isprovocirano, uzmite bilo kojeg čoveka i stavite ga u moju situaciju, pa ćemo videti kako će reagovati! Ljudi sede u kafiću i neto nekome opsuje majku, a ovaj mu čašom razbije glavu, a ne tu u dvorani na metar i po, gde vam psuju majku, oca, dedu, baku. Kad sam odlazio s parketa i krenuo prema tunelu, meni su najpre isto tako pokazivali srednji prst, trčali su kao hijene prema meni s tribine i pokazivali mi srednji prst, i što sve nisu dobacivali, od deteta pa dalje. Ja sam im samo na isti način odgovorio.

Ponavljam, ono “svinjo debela” me niti malo nije naljutilo, to bih bio čak i istrpio, ali za ovo drugo, tu već postoji granica. Još jednom govorim, kad ti neto kaže da će ti klati i j….i decu, i to u kraju odakle potičem, to boli! Kakve veze sa sportom imaju ustašluk i  ubijanja?! To se nikad nije desilo u Srbiji, bilo koji hrvatski klub koji je došao bio je lepo dočekan, korektno i pošteno dočekan! Ovo što ja doživljavam kad dođem u Zadar, to nijedan hrvatski klub nije doživio kad dođe u Beograd, ili bilo gde drugde u Srbiji. Zadar je grad košarke, i navijači se razumeju u košarku, ali trebaju gledati košarku, a ne ove sporedne stvari koje nikome dobro nisu donele.“

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet