FudbalSvetsko prvenstvoVESTI DANA

Skandalozna izjava bivšeg kapitena Švajcarske pred meč sa Srbijom

Bivši kapiten reprezentacije Švajcarske Štefan Lihtštajner ni dan danas ne žali zbog toga što je u Rusiji zajedno sa Džakom i Šaćirijem provocirao srpske navijače i fudbalere pokazivajući simbol dvoglavog albanskog orla.

Pre četiri godine Granit i Đerdan su se susreli sa mnogo neprijateljstva i udaraca ispod pojasa pre te utakmice. Sa ljudske strane gledišta vrlo je razumljivo što su se zaneli sa dvoglavim orlom i što su navijali za svoju drugu domovinu osim Švajcarske. Ali niko to ne želi da vidi drugi put„, rekao je Lihštajner u intervjuu za švajcarski Blik.

Ako su Džaka i Šaćiri iz ličnih razloga hteli da pokažu taj znak, zašto je on kao Švajcarac to uradio?

„Uvek sam se solidarisao sa saigračima, ja nikada nisam bio kapiten koji ne želi da uprlja ruke! To je deo sporta i deo prijateljstva sa njima. Gubili smo 1:0 i na polivremenu smo zahvaljujući Janu Someru bili u igri. Bilo je mnogo nezadovoljstva u svlačionici, a kada smo uspeli da se vratimo bilo je neverovatno emotivno. Usijana atmosfera na tribinama je doprinela. Možda je nekome bilo previše, ali do današnjeg dana ne mislim da je to bila greška“.

FOTO: Printscreen

Siguran je da će Švajcarska proći grupu.

„Švajcarska ima bolje igrače i boljeg selektora od Srbije. Momci su u dobrom raspoloženjiu i znaju šta da očekuju jer ih je mnogo igralo 2018. Ova utakmica će se uglavnom igrati glavom, što je prednost za nas“.

Uvek je rizično igrati na remi, ali bilo bi pogrešno da idemo na nož sa Srbima. Imamo 90 minuta i uvek ćemo znati šta se dešava na drugom meču, a Murat Jakin je lukav trener koji zna da iskoristi šanse„, zaključio je Lihtštajner. 

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet