ABAEvrokupKošarka

Smailagić: Kleju sam čuvao psa; Partizan najbolja odluka u karijeri!

Alen Smailagić se posle epizode u NBA vratio u srpsku košarku. Krilni centar iz ove perspektive na NBA gleda kao jedno značajno iskustvo, što je svakako i bilo za tako mladog igrača. U razgovoru za portal 24sedam, popularni Smajli se dotakao svog perioda sa najvećim zvezdama u Golden Stejtu, kao i odluci da dođe u Partizan. On je najprije pričao o Stefu Kariju, od skoro najboljem trojkašu u istoriji NBA.

„Razgovarali smo, naravno. Kad god sam bio u nekoj „depri”, ili pred operaciju, prišao sam njemu. Čovek ima, ne znam kako da kažem, nekako umilan glas. Zna šta da ti kaže. Vidi se da je iskusan, da zna šta radi i da planira da bude najbolji u tome što rad. Njegovi šutevi za 3 poena ne mogu da se opišu. Čak na utakmicama to nije ništa kako je na treningu. Na utakmici daje 50 odsto, a na treninzima 90 odsto, pa je još čudnije. Još luđe. Družio sam se i sa Drejmondom Grinom, on me je non-stop zvao. Ali sa Klejom sam se ipak najviše družio. Igrali smo igrice, sedeli zajedno, uživali… Toliko smo bili bliski da mi je, kada se operisao i morao da ide u Los Anđeles, dao psa, engleskog buldoga, da mu ga pričuvam. Pas mi nije davao da spavam jer grokće noću, a-ha-ha. Neverovatan igrač(Tompson), neverovatan čovek. Ne znam šta da kažem, tolike emocije… Kada ga gledate nikada ne biste pomislili da čovek ima emocije za košarku, kao da ga ne zanima ništa. A, u stvari, van kamera pokazuje takvu emociju da ti nije svejedno zbog njega što ne igra. Čujemo se. Skoro sam se čuo i sa Grinom. Grin je „ćale“ ekipe. Bio sam tamo ruki, ali me nisu tako doživljavali, mi evropski igrači se drugačije postavimo. Neće da nas diraju. Ali on je bio ćale, on je pravi vođa. Jeste da je Kari najbolji i sve, ali za liderstvo… Srce kao srce, dao bi sve za vas, to je Grin„.

Crno – beli navijači su sa zadovoljstvom ispratili potpis momka iz Koteža, koji je do sada pokazao da je već ozbiljno pojačanje, bez obzira na godine.

„Prezadovoljan sam odlukom da pređem u Partizan i mislim da je to najbolja odluka koju sam doneo u karijeri. Ne novčano ili bilo šta slično, nego je igrački to najbolja koju sam mogao da donesem. Osećam se fenomenalno. Navijači te poštuju i vole, i ta spona navijača i kluba ne može nigde da se vidi, a bio sam u NBA. Željko je možda čak i najveći razlog! Kada sam čuo za Partizan, razmišljao sam, nisam bio siguran. Nisam bio dugo u Beogradu, zaboravio sam kako to sve izgleda, i sa navijačima i sve ostalo. I onda, kada su mi rekli da Željko dolazi, da ću imati od koga da učim, da će da me usmeri u odgovarajućem pravcu, naravno da sam rekao da želim da budem pored njega. Zadovoljan sam time kako sve ide, ali imam još mnogo da učim od njega. Nije da je lako, ali imamo poštovanje prema njemu. I kada se ne prodere mi poslušamo. Jer znamo kakvo iskustvo ima čovek i šta ima iza sebe. I da to što radi ima smisao. Na početku, kada sam došao, tokom priprema, nisam osećao pritisak ni veličinu dok nisu došle prve utakmice, ali u „Pioniru“. I onda je drugačija akustika, počelo je da grmi, i tada sam osetio moć koju imam iza sebe, koja će da te brani i da ti da sve samo da se ti osećaš dobro i da budeš ono što jesi. Da tako pomognemo Partizanu. Želim da odemo u Evroligu“.

Kompletan intervju sa reprezentativcem naše zemlje možžete pročitati klikom OVDE!

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet