ABAEvrokupKošarkaSrbija

Smailagić: Obradović mi je vratio emociju koju sam izgubio u Americi

Košarkaši Partizana ove sezone beleže jako dobre rezultate, donekle i očekivane s obzirom da se na njihovoj klupi nalazi najtrofejniji trener Evrope, Željko Obradović.

Sigurno jedno od najprijatnijih iznenađenja za navijače Partizana, Alen Smailagić je u intervjuu za „Blic“ govorio o odnosu sa sadašnjim trenerom.

„Ja sam zaista uživao u ovoj promeni, došao sam do nekih minuta koji su mi bili neophodni kao mladom igraču, što mi je podario trener Obradović. Vratio mi je emociju koju sam izgubio u Americi, pre svega zbog neigranja i napredak koji sam stekao došao je iz sticanja iskustva, koje će mi trebati u nastavku karijere“.

Kada je dobio poziv Željka Obradovića, nije previše razmišljao.

„Dosta sam razmišljao o tim pozivima, ali čim mi se trener Obradović obratio shvatio sam da je to to i da nemam šta da razmišljam više. To je najbolji trener i najbolja ponuda koju ću imati u svojoj karijeri“.

Ostao je u kontaktu sa nekadašnjim saigračima iz Golden Stejta, između ostalih i sa glavnom zvezdom tima, Stefom Karijem.

„Čuo sam se pre neki dan sa Grinom, Kari mi piše, tu su još i Markiz Kris, Kaj Boumen, Džordan Pul, ima ih još dosta. Nisam sa svima u kontaktu, ali sa većinom jesam“.

Kada je reč o planovima i ambicijama, Alen je jasan.

„Nemam nikakav plan, ali kao i svaki mladi igrač, plan mi je da se vratim u Ameriku kroz par godina, ali to mi nije primaran cilj sada. Cilj mi je da sa Partizanom pokorim celu Evropu“.

Priznao je Smailagić i šta mu najviše prija u odnosu na Ameriku.

„Najviše me je radovalo što ću da budem tu sa svojom porodicom i prijateljima, te činjenica da ću imati nekog pored sebe, nakon Amerike gde sam živeo sasvim sam“.

Za kraj, Smailagić je izneo svoje želje i očekivanja pred 2022. godinu.

„Da osvojimo Evrokup“!

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet