FudbalItalija

Spaleti: Živimo u svetu koji malo ceni naporan rad

Italijanski selektor je zabranio igračima da igraju plejstejšn kada su u kampu sa ostatkom reprezentacije, što je objasnio u intervjuu za Gazetu.

– Odatle se počinje (radna etika, profesionalizam, fokus). To je baza na koju se nadograđuje talenat. Dres reprezentacije, ponos, odgovornost, to nisu prazne reči koje koristim tek tako, iako je to neko može da pomisli. Neki igrači možda misle da je Spaleti pas koji laje, a ne ujeda, ali zapravo greše i sada postoje stvari na koje će morati da obrate pažnju. Od sada, svoje plejstejšn uređaje će morati da ostave kod kuće i da ih više ne donose u kamp reprezentacije. Izmislio sam igru koja će im pomoći da se zanimaju uveče. Davaću igračima zadatke ako vidim da u toku dana nisu bili dovoljno angažovani. Jer u reprezentaciju morate sve vreme, u svakom trenutku, misliti na cilj zbog kog ste tu. Sa tim nema šale. Citiraću slogan reprezentativaca Novog Zelanda u ragbiju – Ovde ne sme biti grešaka.

Trener starog kova je Lučano Spaleti, ne sviđa mu se pravac u kome svet ide, niti način na koji mlađi naraštaji doživljavaju život.

– Živimo u svetu koji malo ceni naporan rad i proliveni znoj: današnja deca će pre da okače fotografiju na Instagram sa njihovom novom frizurom nego što će da uposle svoju glavu i da rade nešto. To nisu vrednosti koju moja Italija želi da promoviše. U reprezentaciju se dolazi sa osmehom u očima i srcem koje pumpa, a svi igrači moraju biti kao čopor vukova, koji podržava jedan drugog, i ništa ne ostavlja iza sebe. Italijani kao narod traže tvrd i odgovoran nacionalni tim, kompaktan i odlučan. U reprezentaciju se dolazi sa ciljem da se osvoji Evropsko prvenstvo, a ne da se pobedi u igrici „Call od Duty“.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet