Košarka

,,Sramota je da Španiji treba Braun da pobedi Finsku“

Za i protiv naturalizovanih košarkaša je i dalje aktuelna košarkaška tema, najnoviji u nizu je Kajl Anderson koji će zaigrati za Kinu, što je prokomentarisao nekadašnji nemački selektor, Henrik Detman.

Andersonov slučaj je prilično nejasan u trenutnoj političkoj situaciji u svetu. Nije doneta odlika na nekom niskom nivou u Kini. Mnogi kroz sport pokušavaju da kreiraju pozitivnu sliku i Vlade to finansiraju.

Iako je on u osnovi protiv stranaca u reprezentaciji, deo nacionalne selekcije koju je vodio početkom ovog veka bio je Šon Bredli.

Borio sam se i tada protiv toga, što je ostavilo večne ožiljke između mene i menadžmenta nemačke reprezentacije.

Istakao je Detman za njega najgori primer kda je reč o ovome. To je Omar Kuk svojevremeno u reprezentaciji Crne Gore.

Kada su pitali Omara Kuka šta voli o Crnoj Gori, rekao je da je nikada nije ni posetio. Mala je verovatnoća da su ga platili u crnogorskoj valuti.

Ništa manje kritičan nije bio ni prema reprezentaciji Španije čiji je deo na prošom Evrobasketu bio Lorenco Braun.

Uvek imam osećanje negodovanja zbog svih Španaca zbog ovoga. Sramota je ako morate posegnuti za takvim trikom da biste pobedili Finsku.

Nedavno je Bogdan Bogdanović rekao da podržava strance u reprezentaciji pod uslovom da oni žive u zemlji za koju igraju i shvate njenu kulturu. Jedan takav primer je bio Džamar Vilson u finskoj selekciji.

Finsko državljanstvo i predstavljenje reprezentacije su bile velike stvari za Vilsona po pitanju njegovog identiteta. Pre prve utakmice je recitovao himnu u svlačionici.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet