BasketVESTI DANA

Srbija ne da tron, basketaši nastavljaju vladavinu kontinentom!

Peta uzastopna titula prvaka Evrope, pobeda nad Litvanijom u finalu za infarkt.

Promene u sastavu, rana povreda Baraća, loš početak meča, ništa nije moglo da udalji našu ekipu od trofeja. Dve šanse za pobedu su propuštene, vratili su se Litvanci u život, pogodak Stojačića sa distance doneo je novo zlato – 22:20.

Nije počelo kako treba, Barać je dobio udarac u koleno, kretanje mu je bilo vidno otežano, ipak, stisnuo je zube i pomogao saigračima koliko mu je stanje dozvoljavalo. Nervozni su bili naši u ranoj fazi, bez samopouzdanja u napadu, bez čvrstine u odbrani. Dvojka Stojačića, pa koš posle ofanzivnog skoka dali su veštačko disanje, srećom, ni Litvanija nije previše odmakla.

Stvari su počele da se menjaju relativno brzo, Kojić je dva puta pogodio sa distance, kanonadu nastavili Stojačić i Branković. Momentum je prekinuo Žigas, pogodio je dvojku pod faulom, pa i dva bacanja, pet poena u nizu da Litvanci uhvate priključak.

Sam finiš je bio pravi triler. Kojić je imao dva bacanja za pobedu, pogodio je jedno. Potom je imao i prodor za trijumf, nije uspeo da poentira na obruču. Litvanija poravnava rezultat, međutim, posed je na strani Srbije. Što je bitnije, lopta je u rukama Stojačića koji se podigao na šut za dva i pogodio za peto uzastopno evropsko zlato! Strahinja Stojačić, Marko Branković, Stefan Kojić i Nemanja Barać vraćaju se iz Izraela sa zlatnim medaljama oko vrata.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet