Ostali sportoviVESTI DANA

Srbija završila učešće u Svetskoj ligi na petom mestu

Osveta Crnoj Gori za poraz u grupnoj fazi – 6:8  (0:2, 2:1, 1:2, 3:3).

Očigledno je da moramo da se naviknemo na činjenicu da smena generacija neće proći bezbolno već će nova selekcija morati da prođe određeni proces i preleži dečije bubice u ovom sastavu pre nego što počne ponovo da osvaja medalje. Za sada nam je domet da budemo tu negde pri vrhu i da ova prva takmičenja u sadašnjem sastavu Dejanu Saviću i igračima posluže kao putokaz za budućnost.

I danas je odbrana bila na mnogo boljem nivou od napada, u uvodnoj četvrtini Crnogorcima nije dozvoljen prilaz golu dok su Milojević i Lukić doneli dva gola prednosti, ista je mogla da bude i veća da je Vučinić iskoristio peterac. Krizu u drugom kvartalu Crna Gora je iskoristila da dođe do izjednačenja ali je prazan hod prekinuo i prednost pred poluvreme obezbedio Vučinić.

Raspucani Vučinić sa dva gola dao je zalet ka pobedi u nastavku. Nisu se predali Crnogorci ali je i naša igra stabilizovana, počeli su da se koriste napadi sa igračem više i bez većih problema utakmica je privedena kraju na željeni način.

CRNA GORA: Andrić, Mršić, Radović, Averka 1, Murišić, Popadić, Vidović 1, Gardašević, Vujović, Spaić 1, Matković 3, Banićević, Tešanović. Selektor: Gojković.

SRBIJA: Rističević, Branković, Subotić, Pljevančić, Milojević 1, Vico, Vučinić 3, Lukić 1, Martinović 1, Radulović, Stojanović 2, Velkić, Dobožanov. Selektor: Savić.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet