EngleskaFudbal

Stam: Ten Hag se mora okružiti pravim ljudima

Bivši holandski reprezentativac i član Ajaksa, Mančester junajteda i Milana, Jap Stam, za holandske medije je izneo svoje mišljenje o Ten Hagu u Junajtedu.

„Ono što me najviše frustrira je što ne vidite jasno kako Mančester junajted želi da igra. Ako pogledate menadžere koje su imali, pitam se da li im je dato vreme da dopru do igrača ili je sve bilo do igrača koji su tu bili u to vreme. Pitanje je i da li su igrači bili u stanju da sprovedu što je menadžer od njih tražio, a to nije uvek slučaj“, kaže Stam.

On dodaje da uvek postoje zamke kada ste na tako odgovornoj poziciji.

„U početku, ljudi uvek govore kako ćete imati vremena, ali nema toga u vrhunskom klubu. Možete da imate punu podršku vlasnika i da vam oni daju vremana i prostora da izgradite nešto, ali spoljni svet to vidi drugačije. Čim stvari krenui nizbrdo i nemate bodova, počinje gunđanje. Klub poput Mančester junajteda mora da se bori za trofeje svake godine, oni se ne mire sa desetim mestom prve sezone, tako sa morate da završite u top četiri svake godine“, kaže Stam.

Stam smatra da bi Ten Hag morao da se okruži pravim ljudima.

„To je nekako previše romantično. Zato je važno da se Erik okruži pravim ljudima koji će mu pomoći u tom smislu. Ne samo na fudbalskom nivou, već i na ličnom nivou, oko toga kako da se predstavite i izrazite“, zaključio je Stam.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet