EngleskaFudbalTransferiVESTI DANA

Stamford bridž sanja kvintet budućih superstarova!

I u slučaju svih pet fudbalera ima osnova da postane java.

Ponavljamo često kada je Čelsi tema vesti u kontekstu narednih prelaznih rokova ali složni su svi relevantni izvori u evropskom fudbalu da će Stamford bridž biti fudbalska Meka u narednom periodu. Timu ne cvetaju ruže i minula polusezona je za zaborav, to ipak ne remeti ambiciozne planove Toda Boelija. Tokom leta je dovedeno već nekoliko fudbalera koji bi trebali odmah da uskoče u tim i budu okosnica kako sadašnjosti, tako i na duže staze, kao i nekoliko njih koji će tek zablistati. Uprava Plavaca planira da to isto učini i u naredna dva prelazna roka i naciljala je petoricu budućih superstarova.

Ono što je izvesno je da će se Kristofer Nkunku pridružiti Plavcima. Fabricio Romano je još jednom potvrdio da je skoro sve dogovoreno, ofanzivac se raduje ovom dolasku i čeka se još samo konačan dogovor sa Lajpcigom koji se sada već posmatra kao pitanje trenutka.

Isti izvor navodi da je tema i dalje Rafael Leao, o čemu se sve češće i otvorenije piše. Koliko god uprava Milana uveravala da je dogovor oko novog ugovora blizu, njega nema, i ako tako ostane pitanje je vredi li rizikovati i čekati leto da Portugalac uđe u poslednju godinu ugovora ili ga prodati tokom zime i investirati u pojačanja, pogotovo što se spekuliše o mogućim ponudama od preko sto miliona evra. Pominjao se Pariz Sen Žermen, Mančester Siti ali je i u ovom slučaju Čelsi taj za koga se najavljuje da bi trebalo da bude najkonkretniji.

Prema informacijama nekoliko izvora Čelsi je najbliži tome da se izbori za transfer 16-godišnjeg Endrika. Već se zna da se borba vodi oko toga gde će supertalentovani napadač preći 2024., dok bi se transfer ugovorio već sada. Novost je to da je odbijena ponuda Pariz Sen Žermena u iznosu od 30 miliona evra. Palmeiras ne želi da spusti cenu ispod otkupne klauzule koja je duplo veća, Real Madrid je i dalje tih a izgleda da je gostovanje Endrikove porodice u Londonu urodilo plodom te da se Engleska sada čini kao najverovatnija destinacija.

Vruća tema na evropskom fudbalskom tržištu je i Džad Belingem. Jedni uveravaju da je Real Madrid njegova željena destinacija, drugi da Mančester Siti ima aduta u vidu prijateljstva sa Erlingom Halandom, treći da je Liverpul najozbiljnije zagrizao. U ovom trenutku najkredibilniji izvor je Bild koji piše o Plavcima kao u najmanju ruku blagim favoritima za transfer sjajnog veziste, trenutno kapitena Milionera.

Nije Belingem jedini zbog koga se gleda ka Dortmundu. Nekolicina klubova prati razgovore između Borusije i Jusufa Mukoka. Mladi napadač uveliko gazi poslednju godinu ugovora, pa iako uverava da je zadovoljan tu gde je, novi još nije prihvatio uz izgovore koji zvuče sumnjivo. Zbog toga su alarmirani skoro svi veliki klubovi, sada ostaje da vidimo da li Čelsi i ovde može da nadmaši paklenu konkurenciju, ukoliko pregovori oko novog ugovora dožive i definitivni krah.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet