FudbalSrbijaVESTI DANA

Stanković: Imali smo uspone i padove, ali smo odradili fenomenalan posao

Početak nije obećavao ali smo na kraju gledali zanimljiv večiti derbi u finalu Kupa, lepe golove, pobeda je pripala Crvenoj zvezdi koja je time zaokružila sjajnu sezonu.

Kraj je sezone, bili smo mnogo iscrpljeni i emotivno i fizički. Neko će reći da nismo reskirali, ali smo rizikovali sa trojicom štopera. Bio nam je plan da izdržimo prvi udar, na 1:1 smo se vratili u romb, moj omiljeni sistem, stavili smo Saleta i Pavkova u špic, Bena iza. Imali smo malo vremena da spremimo meč, samo jedan trening na Marakani od 40 minuta. Bilo je grešaka. Ali ništa strašno.

Čovek utakmice i čovek sezone, prvi među jednakima – Aleksandar Katai.

Uvek se trudimo da Saleta sačuvamo o defanzivnijih akcija, da bude gore svežiji. On je neko ko je trebalo da igra u ligama petice. Drago mi je što ga imam, što nije otišao na drugu stranu. Ova verzija Saleta Kataija je bolja od one verzije iz prvog mandata. Imali smo uspone i padove, ali smo odradili fenomenalan posao. Svi zajedno kao blok. Klub, navijači, stručni štab, navijači.

Nastavio je Stanković sa pohvalama na račun crveno-belog Magika.

Sale je tri puta bolje igrač od mene… Mislim kao desetka. Ne bih sebi davao za pravo da ga upoređujem sa legendama. On piše svoju priču, neće se završiti na ovom. Promenio je mentalitet i način rada. Ali ne samo on. Mnogo smo napredovali kao grupa, Dragović, Eraković, Gajić. Svi su oni tokom sezone prihvatali duele jedan na jedan. To je trebalo raditi i verovati.

Veliko pitanje je da li će na stadionu Rajko Mitić naredne sezone nastupati Strahinja Eraković.

To morate da pitate Zvezdana Terzića. Ja sam rekao moje želje. Ali želje i mogućnosti nisu isto. Videćemo šta će biti. Možda će svako krenuti svojim putem, ali ima tu još mladih igrača. Moraju samo da vode računa o sebi, svom telu, imaju od koga da uče.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet