FudbalLiga šampionaVESTI DANA

Stanković: Kada igra Crvena zvezda to nije crveno, nego crveno-belo slovo

Kada ekipa startuje kao što je Crvena zvezda, sa pet pobeda u pet utakmica, u većini njih sa mrežama protivnika punim do vrha, nema mesta za mesta za bilo šta sem za zadovoljstvo, kao što je to nakon Pjunika.

Mnogo lepo veče, osećala se u vazduhu pozitivna energija, pozitivna tenzija. Nisam spavao prošlo veče, što mi se retko dešava. Pozitivno sam bio šokiran kada sam video skoro pun stadion, iako je vreme odmora, drago mi je što su navijači imali šta da vide. Drago mi je zbog momaka, ali uvek može bolje. Nemam šta da zamerim i oni su bili pod emocijom i pritiskom. Svaku pobedu moraš da oznojiš, bez obzira na to što si favorit. Kada igra Crvena zvezda to nije crveno, nego crveno-belo slovo. Od navijača nam treba nam stgrpljenje bez obzira na to koliki si favirit. Dali smo gol pa smo se ugasili, zbog emocije. Bili smo istrošeni 15 minuta posle ponišenog gola, ali smo se podigli i na pravi način odigrali utakmicu. Nikoga nije lako pobediti sa 5:0. Uspeli smo da napravimo napredak i prošle godine, brzina je deo modernog fudbala. Bez toga ne može da se ide napred. Direktori Terzić i Mrkela su odadili fenomenalan posao, doveli ono što nam treba. Našli smo ravnotežu i u tom segmentu, napravili su i Rodić i Katai i Ivanić odličan posao na levoj strani da bi desna mogla da funkcioniše na ovakav način.

Crveno-beli su sada mnogo opasniji zbog činjenice da protivnici ne mogu da posmatraju samo Kataija i Ivanića kao glavnu opasnost.

Oni su i dalje bitni za ovaj tim Zvezde, prave ravnotežu. Svi ostali igrači su podjednako važni, Da smo ove godine krenuli od prvog kola, odmah bismo posle Kupa išli da igramo utakmice. Zvezda je na terenu u poslednjih pet godina zaslužila da krene od trećeg kola. Velika prednost su četiri utakmice u prvenstvu, uvek može bolje, ali suvišno bi bilo ako bismo nešto zamerili večeras.

Bez obzira na visok rezultat, nema opuštanja u revanšu.

Velika je prednost da ideš da igraš revanš sa 5:0. Mnogo nam je bitno da i u revanšu budemo pravi, nećemo ići na eskurziju, želimo da se vratimo sa pobedom.

Bez dileme, prvi među jednakima koji su obeležili sinoćnji meč je Osman Bukari.

Konkretan i direktan. Utakmica uvek izbaci jednog igrača kao Bukari. Nadam se da se neće zadovoljiti sa ovime što je pokazao, uvek treba težiti ka boljem i ići napred.

Pitanje za Stankovića je bilo da li je tokom karijere susreo tako brzog igrača.

Ne znam da li je možda Klaudio Lopez bio toliko brz, ali mislim da nije. Ne verujem.

Ono koje je usledilo je šta bi uradio da se u to vreme susreo na terenu sa tako brzim protivnikom.

Hvala Bogu pa nisam imao takvu situaciju. Ne znam kako bih ga zaustavio, verovatno bih ga uhvatio sa obe ruke i oborio.

Iako nije postigao gol kao važan šraf u ekipi se istakao Aleksandar Pešić.

On ima golove u svojoj krvi, to će pre ili kasnije doći. Tu stvarno nema nikakavih problema.

Mogu da raduju i nastupi mladog Stefana Mitrovića.

Hvala direktorima što su ga doveli. Verujem da je negde na 50-60 odsto svojih mogućnosti. Direktan, konkretan, postigao je lep gol. Nema limite, igra i odbranu, kada dobije zadatak to ispoštuje.

Za sada mnogo toga dobrog donosi to što se na sredini igra bez klasičnog defanzivnog veznog.

Ja verujem ovim momcima. Negde ti da, negde ti oduzme. Zavisi od utakmice, mogu da igram i sa dve šestice. Pa da isttčavamo iz tog bloka. U toj rotaciji u sredini postoji jedna od dilema, možemo bolje. Sve što su napravili bilo je iz naših grešaka, ali smo uspeli na pravi način da završimo utakmicu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet