FudbalLiga šampionaVESTI DANA

Stanković: Liga Evrope nije utešno takmičenje

Fantastičan početak sezone nije krunisan na način na koji se želelo, revanš sa Makabijem biće jedna od bolnijih uspomena svima u Crvenoj zvezdi.

Otvaraju se mnoga pitanja, da li sam ja za Zvezdinu klupu, pa da li smo spremni, kako igramo… Ako je ovo ogroman neuspeh spreman sam da podnesem konsekvence, kako god klub odluči, navijači. Nemam nikakav problem, ja sam njihov deo. Dao sam celog sebe u ovo.

Crveno-belima sada preostaju Liga Evrope, gde čekaju žreb kao nosioci, i domaće prvenstvo gde imaju priliku da izbore direktan plasman u Ligu šampiona.

Splet okolnosti i splet dešavanja je uticao na nas. Jedno dobro prvo poluvreme, utamica je išla onako kako smo želeli i spremali. Primili smo gol, neobjašnjivo pali. Mnogo toga smo dali u prvom poluvremenu, razumem da igrači emotivno padnu. Isekao nas je taj gol. Mnogo nam je žao, razočaranje nam je veliko jer su očekivanja bila velika. Detalji kao da su došli iz horor filma. Navijači su bili fenomenalni, naš 12. igrač. Žao mi je što nismo uspeli da im vratimo Ligom šampiona. Liga Evrope nije utešno takmičenje, imamo i naše prvenstvo koje donosi direktan plasman u Ligu šampiona naredne godine. Ne znam kako nalazim reči, ali to je život, idemo dalje.

Mnogi su zamerili Stankoviću način na koji je vršio izmene.

Bile su to prinudne izmene. Imali smo problem i pre utakmice sa Sanogom, nekako smo uspeli da zalečimo to. Znate dobro da je Pešić imao problem jednu utakmicu, Rodić je imao problem tokom meča pa smo napravili prinudne izmene. Ekipa Makabija je dosta dobro pripremljena, za tranziciju i polutranziciju. Pogotovo kada imate „targeta“ kao što je Pjero. Kada neko zadrži loptu, onda ti brzi igrači nadođu. Dragović i Milunović su odigrali odlično, ali je takvog napadača prilično teško sačuvati. U drugom poluvremenu smo pali energetski, to je bilo verovatno jedan od razloga zbog kojih smo doživeli ovakav pad.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet