FudbalSrbijaVESTI DANA

Stanković: Sva deca su dosta dobro odradila pripreme, Živković i Falko će biti džokeri

Uspešne pripreme su iza crveno-belih, pohvale su zaradili oni najmlađi.

Sva deca su dosta dobro odradila pripreme. Stanković je bio i prošle godine sa nama, a sada kao da gledamo drugog momka. Dosta je zreliji i konkretniji, i vidi se veliki napredak. Prijatno iznenađenje je i Lučić koji je mlad, ali se i pored toga odlično uklopio. Veliki je profesionalac i predan je onom što radi. Vidi se velika želja za napretkom. Radulović je odigrao jednu utakmicu, ali se nakon toga požalio na povredu. Njegov kvalitet svi znamo, i to se ne dovodi u pitanje. Braća Mituljikić su pravo blago Crvene zvezde, i sigurno da ćemo motriti na njih i dalje. I Ibrahim se dobro pokazao, i kada pogledamo sve kompletno, mislim da Crvena zvezda ima svetlu budućnost sa mladim igračima.

Realnost Zvezde je da živi od prodaje mladih igrača, tako da će neko od pomenutih poletaraca u nekom narednom periodu da pređe put koji su prešli sada već bivši prvotimci, Lazetić i Petrović.

Radi se o dva sjajna momka i fudbalera. Lazetić i Petrović su veliki radnici i profesionalci. Poželeo sam im sreću od srca. Rekao sam im da što više budu nogama na zemlji i da prihvate situaciju i da se adaptiraju što brže mogu. Da prihvate fudbal onakav kakav jeste i da se brzo uklope u tim. Još jednom im od srca želim puno sreće.

S druge strane je malerozni Veljko Nikolić.

Mnogo mi je žao jer se Nikolić pred kraj prvog dela prvenstva tek vratio u stroj i stvarno je davao dobre znake. Opet je doživeo peh jer ga je lopta u vazduhu pogodila u taj članak i vratio mu se bol. Pokušavamo da rešimo taj problem kako bi se što pre vratio na teren. Sigurno je da će ići u inostranstvo, kako bi specijalisti ustanovili šta mu stvara probleme, i učinićemo sve da se što pre vrati.

Sličnu podelu imamo i kod starijih kolega, znake života i pohvale za to zaradili su i neki od kojih se očekuje više u nastavku sezone.

Kod Živkovića se vidi pomak. Ko želi da vidi, može. Živković je odradio druge pripreme sa ekipom, što mi je drago. On samo može još da napreduje. Od njega, kao i od Falka očekujem da budu naši džokeri za nastavak prvenstva. Kada je reč o Bakajoku, on je i na prošlim pripremama pokazao da se polako vraća, ali za to je potreban kontinuitet. Minutaža treba da se zasluži. Svi oni konkurišu za tim i bitno je da su zdravi, i da su odradili dobre pripreme.

Potpuno druga stvar u Dionijevom slučaju.

Dioni je dobio priliku da se dokaže, ali se jednostavno nije uklopio. Nije ušao u ritam ni jednog trenutka od kako je sa nama. Zvezda ne može da čeka nikog. Što se pre adaptiraš na uslove to će ti biti lakše, tako da trenutno razmišljamo samo o onom što je u prvom planu.

Zbog reprezentativnih obaveza pripreme su propustili Ben i Kanga.

Sigurno da je Kanga neko ko je najmirniji na lopti u veznom redu. On je plejmejker i vidi ono što drugi ne vide. Vratio se sa prvenstva gde je imao zapaženu ulogu. Dali smo i njemu i Benu desetak dana da se odmore i vrate u ritam. To su „domaći stranci“, i znaju šta znači Crvena zvezda. Lako ćemo kada Kanga počne da gađa Ohija. Samo da ga pogodi.

Nezaobilazna tema je i triling pojačanja.

Zadovoljan sam. Došli su Ohi i Pićini što predstavlja dva velika pojačanja za našu ekipu. Što se Ohija tiče, ne može jedan da iskoči, ako ceo tim radi za njega. Ohi je pre svega jedan inteligentan momak i igrač. Dobro čita šanse i dobro se kreće čita prostor i distance. Radimo u svrhu svih njih, kako bi im što više olakšali igre na terenu. Jeste da sam tražio još jednog igrača, konkretno ime, ali nekad su želje jedno, a mogućnosti drugo. Ne mogu da pričam dok neko ne dođe. Tačno je da sam tražio jedno posebno ime, ali mogućnosti su jedno, a realizacija nešto potpuno drugo. Svakako nije reč o štoperu. Što se Motike tiče, mi smo prošli pripreme. Videćemo kako će se on uklopiti, što se brže adaptira, biće bolje za sve.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet