FudbalSrbija

Stanojević: Pokušaćemo da u pravičnoj borbi do kraja ispunimo ciljeve

Trener Parnog valjka na prvom okupljanju pozvao je na oprez.

Ovde smo svi na istom putu. Svi želimo da nastavimo dalje, bez ikakvih zareza i situacija. Slušamo priče da mi nešto već slavimo, daleko od toga. Izuzetno smo oprezni i fokusirani, svesni šta nas čeka u narednom periodu. To nam daje motivaciju da radimo još jače i da podignemo nivo za 20-30 odsto. Ne mislim da smo nešto uradili dosad, pokušaćemo da u pravičnoj borbi do kraja ispunimo ciljeve, a mi smo to zaslužili.

Plan priprema diktiraju pravila u vezi pandemije na potencijalnim destinacijama.

Treniraćemo za početak dva puta dnevno u Beogradu, možda će neko po podne biti slobodno. Čekamo da vidimo hoćemo li u Tursku ili Španiju, zavisno od kovid situacije. Remeti nas, ali ovo je korona vreme. Već smo priviknuti na sve, šta god da se desi. Može da dođe do datumskog pomeranja odlaska na pripreme, samo u jedan dan. U opticaju je da putujemo 22, a ne 23. januara.

Stanojević je prokomentarisao igrački kadar.

Natho će ući maksimalno, dok je Markecu potreban još neki period da bi tako krenuo. Rikardo kasni dva dana, uz moje dopuštenje, opravdano je odustan. Na prozivci nisu bili ni Jović, Miljković, Obradović i Lutovac. Prehlađeni su, ne osećaju se dobro. Videćemo da li imaju kovid. To su normalne stvari, ništa alarmantno.

Iskoristio je strateg crno-belih priliku da još jednom apeluje na sve.

U savremenom svetu ne možete da fukcionišete drugačije. Pričam prvenstveno u zdravlju, potom o socijalizaciji, parametrima da li možete da putujete, igrate utakmicu… Ja sam se triput vakcinisao, ako treba i četvrti put ću, verujem u nauku. S druge strane, to je individualna stvar igrača, u timskom su sportu, moraju da prate pravila tima. Individualni je nešto drugo, možeš da odlučuješ sam za sebe, dok smo ovde svi zajedno. Imamo minimalno nevakcinisanih, možda imamo najviše trojicu. Neki su imali kovid, pa čekaju trenutak za vakcinaciju. Sad imaju ‘izuzeće’.

Veliki izazov biće dvomeč sa praškom Spartom.

Gledao sam je. Organizovana ekipa, ima čvrstinu, pojačanja. Adekvatan protivnik za nas, kao i mi za Čehe. Šanse su 50:50. Dobro smo analizirali kako su igrali protiv određenih sistema. Videćemo hoće li menjati nešto u pripremnom periodu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet