FudbalSrbijaVESTI DANA

Stanojević: Postoji neviđena energija među igračima da ostanu do kraja u borbi za titulu

Govorio je šef struke crno-belih o ponudama koje je dobio i on i pojedini igrači.

– Imali smo izvanredne ponude za tri igrača. Ne govorim o Milovanoviću, već o Jojiću, Zdjelaru i Markoviću. Odbili su ponude iako su imali mnogo bolje finansijske uslove nego ovde, trostruko veću zaradu u ozbiljnim ligama. Rekli su da žele da ostanu do juna, završe započeti posao i ja sam oduševljen tom činjenicom. Ostale ponude koje ne mogu da se odbiju klub će naravno prihvatiti, ali to je do Ilieva, Vazure i predsednika Vučelića. Zvali su i Vujačića, bilo je ponuda i za mene pre nego što sam potpisao ugovor. Partizan uvek mnogo više donese svima nama nego što mi damo njemu. Svi mi smo dobili dobre ponude, jer smo u Partizanu. Srećan sam što igrači imaju želju da ostanu, ali sam rekao ukoliko neko želi da ide, ako se tako oseća, dugo je u klubu, nema nikakvih problema, samo neka tu odluku donese na vreme. Sada je već kraj priprema i niko neće ići u ovom prelaznom roku.

Svojim primerom trener je verovatno motivisao i izabranike da ostanu i budu deo ove priče.

Ne znam da li je moj potpis povukao igrače, ali znam da postoji neviđena energija među igračima da ostanu do kraja u borbi za titulu. Ugovor sam produžio iako nisam ni razmišljao da idem. Jednostavno, uneo se u nekom trenutku nemir i pitanje oko mene, te sam hteo da stavim tačku na tu priču. Inače, nisam ni morao da potpisujem. Ni u jednom trenutku nisam pomislio da ću napustiti klub.

Komentarisao je Stanojević i druge teme vezane za prelazni rok.

Rekao sam, da ne bude spinovanja, tražili smo samo zadnjeg veznog. Ne mogu da dovedem napadača pored Marka Milovanovića. Kako bi on dao gol protiv Dinama Batumi da je tu bio još jedan strani napadač? Ne bi ni dobio šansu. Ne mogu da dovedem bočnog igrača i da zatvorim Terzića i Jovića… Nećemo po svaku cenu raditi neke stvari koje nisu u skladu sa načinom funkcionisanja Partizana i načina kako se radi. Ukoliko dođe dobar igrač, dobrodošao je. Konkretno za Svetozara Markovića, prezadovoljni smo kako je naša odbrana igrala i kako smo funkcionisali, ali rekao sam koliko nam je Marković značio i da je bio naš najbolji igrač prošle sezone, lično sam to rekao. Ukoliko se otvori varijanta da dođe – dobrodošao je i bićemo presrećni, ali. Želim da ukažem poverenje momcima koji su radili i prošli pripreme. Ako se pojavi neki drugi igrač kojeg možemo da angažujemo, a da bi nam bio značajan, naravno da će doći.

U Humsku su se vratili Ljubomir Fejsa i Marko Jevtović.

Imali smo situaciju da je Fejsa neki period bio van takmičarskog ritma, Jevtović je došao pred kraj priprema… Obojica su imali određene ponude. Tražil smo zadnjeg veznog, bili fokusirani na to, jer smo na ostalim pozicijama popunjeni. Imali smo želje i zadovoljan sam obojicom. Jevtović je u poslednjoj proveri odigrao korektno. Malo je igrao, ali sam zadovoljan. Poremetila nas je povreda Danila Pantića. Ostaje pitanje da li smo mogli da reagujemo i dovedemo nekog napadača, međutim sve se odigralo iznenada i to je jedina stvar sa priprema za koju možemo da kažemo da nas je poremetila.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet