FudbalSrbijaVESTI DANA

Stanojević: Za mene niti je normalno, niti moguće dobiti sve utakmice

U susret revanšu s Fejnordom, Partizanov šef struke govorio je o situaciji u kojoj se tim nalazi, pritisak je veliki jer je faktički izgubljeno prvo mesto u domaćem prvenstvu.

Nama je najvažnija podrška navijača. Ostalo nas ne zanima. Neću pred evropsku utakmicu da pričam o nekim stvarima. Što se nas tiče, pritisak je uvek isti, moraš da ga izneseš, važno je da te navijači podrže na utakmici. Ako hoće, mogu, žele i ako su uz tim. Ne može da se izbriše da smo u Evropi napravli ozbiljne stvari. To je činjenica. Stoji. Zato imamo pravo da kažemo da smo napravili uspeh. Igrači su već nešto uradili i niko ne može da kaže da je loše. I dalje smo pri stavu da je prvenstvo naš primarni cilj, ostaje da vidimo u kom pravcu će se razvijati. Kazali smo da želimo što duže da budemo konkurentni za titulu, evo, prošlo je 27 kola, imamo isti broj bodova). Ne razmem. O slici stvorenoj u javnosti pričaćemo pred prvenstvenu utakmicu, nije vreme sad. Sve su to uzročno-posledične stvari.

Sve je kulminiralo remijem protiv Napretka u Humskoj.

Desi vam se. Niste roboti. Odigrali smo devet utakmica za mesec dana, nije lako. Niti sam pričao samo sa defanzivcima, već i sa ofanzivcima koji su mašili šanse. Mi smo tim, imali smo i uspone i padove, kojih je bilo manje. Nismo mašine, da igramo sve utakmice na istom nivou. Počeli smo sezonu izvanredno, bili fantastični proitv Sparte. Jedino što možemo da komentarišemo loše je derbi. Sve ostalo…

Stanojević ne deli utiske mnogih, uključujući i Ivicu Ilieva da je poraz u večitom derbiju poremetio ekipu.

Posle gostovanja Zvezdi smo odigrali odlično protiv Mladosti. Može da se spinuje, mogli smo da primimo gol u poslednjem minutu, ali smo odigrali dobru utakmicu, trebalo da vodimo 5:0 protiv dobre ekipe iz Lučana. Dakle, nije to bilo posledica poraza u derbiju, jer smo pokazali da smo se vratili. Šta da radim što smo naišli na ozbiljan tim kakav je Fejnord? Jel to, možda, posledica? Ili je njima posledica nečega što su izgubili 0:3 u Škotskoj. To je trenutna situacija. Naleteli smo na dobrog protivnika. Vreme će pokazati. Nisam neko kod će u trenutku da analizira celu godinu. Imamo više od 40 utakmica iza sebe i neozbiljno bilo bilo da na osnovu poslednje dve analiziram kompletnu sezonu!? Nisam takav da analiziram šta se desilo u poslednja četiri dana. Analizira se na kraju prvog dela i cele sezone. Sačekajte, da vidimo u kom pravcu će ići.

Slaže se, međutim, da je pritisak nikad veći, bar kad je u pitanju ovaj mandat.

Sad je stvarno najveći pritisak, iz hiljadu razloga. Bilo je teških trenutaka u prvom mandatu, ispadanja iz Evrope, pokazivanja karaktera. Uvek imate u Partizanu teških trenutaka. Nekad morate da patite. Ne može sve… Imali smo derbije koji su direktno odlučivali titulu, sve sam prošao više puta. Već sam duže ovde, treći sam trener po broju utakmica u istoriji Partizana. Prošao sam svakakvih stvari, kao pomoćnik sa Miroslavom Đukićem, kasnije samostalno, kad smo osvojili dve titule i utabali stazu ka trećoj. Imao sam i ovakvih i onakvih perioda, kao i sad. Nemam nikakav problem. Znam šta se očekuje i kako funkcioniše.

Kiksevi su normalna stvar.

Svaka čast svima, ali za mene niti je normalno, niti moguće dobiti sve utakmice. Toliko ih je, ne postoji ekipa na svetu koja je uvek na najvišem nivou, nisam to video dosad u istoriji fudbala. Zato ni od svog sastava nisam očekivao da bude takav. U jednom trenutku ti se nametne protivnik ili naiđeš na boljeg.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet