ABAKošarka

Stefanović: Ne volim da pričam puno van terena, želimo da zadržimo pravac koji smo imali

Ne želi FMP da se zadrži na statusu najprijatnijeg iznenađenja, ambicije za narednu sezonu su potraga za kontinuitetom i korak napred, u toj nameri već juče se počelo sa treninzima.

– Počinjemo sa pripremama za predstojeću sezonu, a ono što je meni kao treneru najvažnije je da ekipa što pre bude na okupu. Nadam se da će se to ostvariti do kraja nedelje, a druga početna želja je da svi igrači budu zdravi. Pohvalno je i jasno vidljivo da su igrači došli u veoma dobrom stanju, dosta boljem nego prošle godine. Mislim da su dosta svesniji šta nas čeka i zbog svega toga zaslužuju velike pohvale. Takođe, olakšanje je za nas da imamo takvu situaciju za dalji rad i uvođenje u kontakt igru sa kojom ne smemo da žurimo.

Naglašava Stefanović da će njegova ekipa i narednoj sezoni pristupiti sa identičnom filozofijom.

– Očekivanja i ambicije su za mene uvek umerene. Ne volim da pričam puno van terena, želimo da zadržimo pravac koji smo imali – da uključujemo mlade igrače i da zadržimo, po mom mišljenju, dobar imidž koji smo napravili. Na terenu želimo da imamo iste rezultate, ako je moguće i bolje nego prošle sezone. Prošle godine se kreirala pogrešna slika, a sada imam isti utisak. Prosek našeg tima je 22 godine i zaista mislim da smo ponovo mladi, kao i da je veoma teško sa sigurnošću pričati šta može od nas da se očekuje. Čeka nas borba na više frontova, ali ponavljam, želimo da zadržimo pravac u kom stranci zaista doprinose, a mladi igrači imaju svoje uloge. Malo je prošla rekao bih neopaženo, lično meni zanimljiva činjenica. Kao što znate imali smo dva momka u reprezentaciji Srbije do 20 godina koja je osvojila zlato, ali je jedan od njih najmlađi Nikola Šaranović (2003. godište) sakupio najviše minuta od svih igrača iz te generacije u ABA ligi. Mislim da je to lep podatak koji najbolje govori o željama i ciljevima koje ćemo imati i u budućnosti.

Ipak je pomenuo i rezultatski cilj u ABA ligi.

– Želja je da budemo zdravi, spremni i da dočekamo u dobrom stanju i raspoloženju utakmicu 21. septembra. U ABA ligi nam je želja da napravimo isti rezultat, ako možemo i bolji. Bili smo treći srpski tim i želimo da ponovo probamo da zauzmemo to mesto. Primarni moj cilj je da se što pre obezbedi opstanak, ako je moguće kao i prošle godine na polusezoni što bi nam olakšalo značajno takmičenje u drugom delu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet