ABAKošarka

Stefanović: Nemamo pritisak, ali važno je da napravimo balans

Atmosfera unutar FMP-a pred početak plej-ofa ide potpuno u pravcu rasterećenosti i skidanja pritiska sa ekipe.

– Ušli smo u plej-of i verujem da smo samim tim napravili veliki uspeh ove sezone. Međutim, ne bismo bili pravi sportisti ako bismo se samo time zadovoljili. Igramo sa ekipom sa kojom smo igrali već dva puta, to je tim koji je jako kvalitetan, imaju mnogo iskustva i trenera koji je osvajao ABA ligu, koji zna kako se igra u plej-ofu. Imamo maksimalno poštovanje prema njima, daćemo sve od sebe da budemo što bolji i da pokazaćemo da smo sa razlogom ušli u ovaj deo.

Ekipi Budućnosti se pripisuje uloga potpunog favorita.

– Napomenuo sam to više puta, kontrola skoka je jedna bitna stvar, pogotovo u defanzivi. To su sitne taktičke greške, kažnjava se i mala greška, na primer neka pomoć na nekome drugom — to će biti oni kazniti sa tri poena, preagresivnost u bonusu isto, iskoristiće to za faulove. Oni imaju mnogo više iskustva, neke greške koje pravimo su često i normalne, ali ako mogu da uporedim ta dva tima, možda je naša prednost veća želja za dokazivanjem, jer smo mlađi, nemamo ništa iza sebe, a oni imaju veliki broj evroligaških igrača. Nadam se da ćemo barem tu veću želju pokazati.

Panteri imaju i određene kadrovske probleme.

– Iskoristili smo odlično poslednje tri utakmice za sjajnu pripremu za plej-of. Imamo velike probleme sa povredama cele nedelje, to je jedino što me brine trenutno. Ali, ne plašim se nikoga i trudim se da svoje igrače pripremim na isti način. Iskustva nemamo, ali čovek se uči dok je živ i mislim da će sada biti teže i čvršće. Jeste razlika, ali nije drastična razlika između regularnog dela sezone i plej-ofa. I Budućnost je imala svoje probleme, nisu igrali promenljivo bez razloga, verovatno im je prijala ova pauza, tako da stvarno — kako god da igraju, i kada igraju loše — mogu da pobede. Nema potrebe više trošiti reči o njima. Realna su očekivanja da to bude 2:0 za Budućnost i da se to završi u četiri dana, nemamo pritisak, ali važno je da napravimo balans. Imamo određenu odgovornost, mnogo smo uložili da dođemo do ovde, tako da mi imamo odgovornost prema samima sebi.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet