ABAKošarkaSrbija

Stefanović: Niko od nas se ne bavi ovim poslom da bi imao najniža očekivanja

Trener FMP-a u razgovoru za Mondo sumirao je sezonu u kojoj je njegova ekipa izborila epitet najprijatnijeg iznenađenja u regionu i time i dobila šansu na naredne nastupa u FIBA Ligi šampiona.

– Niko od nas se ne bavi ovim poslom da bi imao najniža očekivanja. Nama su ciljevi bili vrlo jasno zbog svih promena u organizaciji, strukturi kluba, igračkom kadru i stručnom kadru i naravno da smo negde mi primarno očekivali opstanak što smo u najavi i pričali. Nismo neke veće ambicije izgovarali, makar ne javno. Sezona je na kraju ispala najbolja u poslednjih ko zna koliko godina, sa svim nekim stvarima koje su dobre. U smislu promocije mladih igrača, ali i nekih ljudi koji su našu igru okarakterisali kao dobru, gledljivu. U smislu rezultata budžet je bio smanjen u odnosu na prošlu godinu, a na sve to igramo i finale domaće lige i aplikaciju za Evropu.

Stefanović smatra da je prilika da se igra evropsko takmičenje nagrada za uloženi trud svih u klubu.

– Mi smo o toj Evropi pričali između sebe negde od polusezone, priželjkivali smo to. Ja kao trener uvek imam najviše ambicije, ne mogu da kažem da sam iznenađen. Naravno da sam to priželjkivao i da smo uložili mnogo rada da do toga dođemo. Ja sam osetio da u ljudima u klubu imamo veliku podršku tako da ne mogu da kažem da su i oni iznenađeni, ali naravno da smo prevazišli neka realna očekivanja.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet