ABAKošarka

Stefanović: Vidimo koliko znači sistem

Dva poraza pa pobeda za kraj, FMP je uspeo da savlada Cedevita Olimpiju i izbegne poslednju poziciju na ABA Superkupu.

– Dobra završnica turnira za nas, posle jako teškog prvog dana i poraza od SC Derbija, kao i utakmice juče koju smo odigrali korektno. Danas je bilo neophodno izvući, malo veću snagu. Faktički četiri igrača su se povredila u ovih nekoliko dana, tako da možda nešto treba da se promeni u rasporedu. Sjajan je turnir, sve organizovano vrhunski, ali možda treba neki veći razmak između utakmica. Naši momci su mladi, četvorica su se povredila isključivo zbog toga, što smo igrali u 9h, pa u 12h, pa 15h… Čestitam igračima na pobedi, izvukli su 200 posto danas. Pokazali smo dobru reakciju nakon prva dva dana, a ono što me najviše raduje je 28 asistencija.

Mnogo toga mora iz početka da se gradi, Nenad Stefanović veruje da će i ovaj sastav Pantera dostići uspehe onih iz prethodne dve sezone.

– U ovom delu sezone, razumljive su ovakve partije. Imamo osam novih igrača od 14. Vidimo koliko znači sistem, recimo SC Derbija, koji imaju šest, sedam igrača koji za klub igraju već godinama. Ja verujem u moju ekipu siguran sam da ćemo biti dobri i ove godine, samo nam treba malo vremena da se posložimo.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet