Ostali sportovi

Stevanović: Regionalna liga je ove godine izuzetno jako takmičenje

Branilac titule drugi turnir u regionalnom takmičenju završio je sa tri pobede i jednim remijem.

– Regionalna liga je ove godine izuzetno jako takmičenje, sve ekipe igraju vaterpolo na visokom nivou i siguran sam da bi bila najkvalitetnija liga u poslednjih nekoliko godina, pa možda čak i decenija, da se igrala u ligaškom sistemu. Šteta što se zbog pandemije korone ne igra tako. Ostaje žal i zbog publike koja je ostala bez uživanja u mnogim gradovima Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Stevanović nije zadovoljan rasporedom na prethodna dva turnira.

– Imali smo najteži raspored od svih ekipa ove godine na prva dva turnira Jadranske lige. U Splitu smo otvorili večernjom utakmicom protiv Primorca, ujutru nas je čekao derbi sa Crvenom zvezdom, a uveče najteža utakmica sa domaćinom, Jadranom. Ovde u Budvi je svaka utakmica, izuzev sa domaćinom, bila derbi, što se vidi i po rezultatima. Ali zapanjujuće da su pred svaku našu utakmicu protivnici imali slobodno kolo. Mnogo su svežije dočekivali te utakmice i to je bio jako bitan faktor u ovakvom sistemu. Kada se sve sumira, mogu da budem nezadovoljan samo remijem u duelu sa Primorcem u Splitu, gde smo izgubili dva boda. Ostalim mečevima sam sasvim zadovoljan.

Preostao je još jedan ali pre toga Radnički očekuju obaveze u drugim takmičenjima.

– Najvažnije da smo uspešno završili turnir, ostaju nam još tri utakmice u Kragujevcu i sigurno će to biti spektakl. I drugi turnir u Zagrebu biće jako zanimljiv, a iluzorno je govoriti o prognozama posle ovakvog turnira u Budvi, gde su igrani veoma neizvesni i uzbudljivi mečevi. Zadržali smo nivo igre sa finalnog turnira Kupa Srbije, što nam mnogo znači pred duel sa Olimpijakosom, u sredu, kada nastavljamo period jako bitnih utakmica.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet