FudbalSrbija

Stojanović: Sad je možda bolje da malo tiše odemo u Nemačku

Širi spisak srpske fudbalske reprezentacije za Evropsko prvenstvo izazvao je dosta komentara. Direktor nacionalnog tima je u intervjuu za Mozzart Sport otkrio da je plan bio da se i Kosta Nedeljković barem donekle uključi u reprezentativne akcije, da se nije isprečila povreda.

Njega smo hteli da pozovemo u martu, baš da bismo probali igru sa četvoricom u poslednjoj liniji, jer mislimo da Nedeljković ima potencijal. Pitanje je da li bi on mogao da iznese sve to, ali ok, hajde da probamo. Možda bi ga selektor i vodio na Evropsko prvenstvo, da bude deo tima, da oseti sve to za sledeće cikluse. Probali smo tada Zdjelara, Gajića, Baždara kao neka nova lica, a tada su neki momci odmarali, kao recimo Maksimović, koji nije sporan, koji je standardan reprezentativac. Dečko igra tri sezone u Primeri po 30 utakmica. Teško da neko sa tim može da se meri.

Za razliku od najava za Svetsko prvenstvo u Katar, pred kontinentalnu smotru u Nemačkoj atmosfera je mnogo mirnija. Očekivanja su realnija, najave skromnije, Stevan Stojanović kaže da je verovatno i bolje tako.

Možda je i bolje da odemo mirniji tamo, da ne bude tolika euforija, ali opet s druge strane, i mi smo za to bili “krivi”. Odigrali smo fenomenalnu utakmicu s Portugalijom, ostaće zapisana u našoj istoriji, jer smo dobili možda najbolju reprezentaciju Europe u tom momentu. I to na njihovom terenu, u direktnom duelu za odlazak na Svetsko prvenstvo. To je bio povod za euforiju, pogotovo još one optimističke izjave selektora: “Kakvi bre eventualno, mi moramo na Svetsko prvenstvo”. Sve se to poklopilo. Sad je možda bolje da malo tiše odemo u Nemačku. Ali, opet, budimo realni – uspeh je! Srbija od šest miliona stanovnika ide na Svetsko, pa na Evropsko prvenstvo. Prvi smo bili u Ligi nacija, dolaziće nam na jesen najbolje reprezentacije Evrope, prva utakmica biće sa Španijom ovde. Znači, nešto se pozitivno dešava. Ušli smo u neki krem fudbala.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet