FudbalSrbija

Stojković: Biće to dobar test za ono što nas očekuje u Leskovcu

Raspored je dozvolio Belgiji i Srbiji da u novembru odigraju prijateljski meč koji može obojici selektora da da uvid kime raspolažu.

Pred nama je veliki izazov, bez obzira što utakmica protiv Belgije nema rezultatski značaj. Igramo protiv jedne od najjačih reprezentacija ne samo u Evropi, već i na svetu. Imaju u svojim redovima igrače vanserijske klase i biće to dobar test za ono što nas očekuje u Leskovcu. Sa druge strane, reč je o prijateljskoj utakmici u kojoj će oba tima izvršiti puno izmena i proveriti što veći broj igrača. To je normalno ako se ima u vidu da i njih i nas odmah posle duela u Briselu očekuju mečevi za bodove u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ne sumnjam da će utakmica biti veoma interesantna za gledanje.

Odbrana srpske reprezentacije često je kritikovana u prethodnom periodu, sada će imati zadatak da utiske popravi suočavajući se sa Romelom Lukakuom i ostalima.

Lukaku jeste jedan od najboljih napadača u Evropi, ali belgijski tim poseduje čitav arsenal kvalitetnih igrača koji jednim potezom mogu da reše utakmicu. Sve su to izuzetno brzi fudbaleri na koje moramo da obratimo posebnu pažnju. Imamo odgovornost da damo sve od sebe i da odigramo najbolje što možemo. Pozitivan rezultat iz Brisela bio bi lepa uvertira za duel sa Bugarskom.

Simbolično, baš u Belgiji je naša reprezentacija poslednji put bila učesnik Evropskog prvenstva, Dragan Stojković je tada ovde bio kao igrač.

Sećam se svega, imali smo sjajnu generaciju, ali smo naleteli na vrlo teškog protivnika u četvrtfinalu (Holandiju, 1:6). Dugo se čeka taj plasman na Evropsko prvenstvo i mislim da je došlo vreme da i kao selektor odvedem svoju reprezentaciju na završni turnir. Mnogo je lep osećaj braniti boje svoje zemlje na tako važnoj manifestaciji.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet